Маурицио Мартина Италианската Демократическа партия (ДП) ще реши на 3

...
Маурицио Мартина Италианската Демократическа партия (ДП) ще реши на 3
Коментари Харесай

Италианската Демократическа партия ще реши на 3 май дали да се коалира с Пет звезди


Маурицио Мартина

Италианската Демократическа партия (ДП) ще реши на 3 май дали да сформира държавно управление с антисистемното Движение " Пет звезди " след нов кръг политически съвещания, съобщи Франс прес.

Решихме да свикаме националното партийно управление, с цел да решим дали и по какъв начин да участваме в договарянията с Движението, сподели Маурицио Мартина, краткотраен ръководител на партията след Матео Ренци, който подаде оставка след изборите на 4 март.

Изборите не излъчиха безапелационен победител. Демократите, които управляваха Италия от 2013 година, събраха едвам 19 % от гласовете.

Мартина сподели, че има забележителен прогрес от страна на Движението, само че не скри съществуването на компликации сред двата лагера, които дълго бяха в борба.

" Ние сме разнообразни политически сили с разнообразни гледни точки ", означи той след диалог с ръководителя на Камарата на депутатите Роберто Фико.

Фико беше претрупан от президента Серджо Матарела да изследва опцията за съглашение сред Директива за птиците и Движение " Пет звезди " за съдружно държавно управление след неуспеха на предходни договаряния сред антисистемната групировка и дясноцентристката коалиция, която се показа най-силно на изборите с 37 % от гласовете.

След среща с Движение " Пет звезди " Фико ще рапортува по-късно през днешния ден резултатите от задачата си пред президента.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР