Маурисио Почетино направи детайлно сравнение между Килиан Мбапе и Хари

...
Маурисио Почетино направи детайлно сравнение между Килиан Мбапе и Хари
Коментари Харесай

Почетино обясни от първа ръка разликите между голмайсторите на Франция и Англия

Маурисио Почетино направи детайлно съпоставяне сред Килиан Мбапе и Хари Кейн, които в събота ще водят офанзивите на Франция и Англия в четвъртфиналния конфликт сред двата тима от Мондиал 2022. Аржентинецът е единственият експерт, който е имал опцията да бъде треньор и на двамата голаджии.

„ В началото гледах на Хари по-скоро като на демодиран №9. Може би беше по този начин поради физическите му характерности и метода, по който се движеше. Ние обаче му помогнахме да тича повече, да се движи сред зоните, употребявайки разнообразни пространства. Така че той стана футболист, който можехме да използваме както в наказателното поле, по този начин и отвън него, тъй като способността му да схваща играта невероятна. Той доста добре усеща от какво се нуждае тимът и когато отборът е под напън, може да влезе в средата на терена и да помогне топката да бъде придвижена напред или да направи асистенции. За да правиш това, би трябвало да имаш потенциала да тичаш доста, а не да си забит в наказателното поле. Имаш потребност от крайници. Ако Хари се върне на тези позиции по време на 1/4-финала против Франция, ще бъде доста мъчно за Франция да го спре. Проблемът идва, когато стартира непрекъснато да се връща в средата на терена. Понякога това става тъй като тимът има потребност от него, а от време на време – тъй като той избира самичък да вземе топката, вместо да чака в наказателното поле, с цел да вкарва голове. Хари би трябвало да вкарва голове. Не може да си мисли, че целта му е да бъде плеймейкър. Той не е Кристиан Ериксен. Той е един от най-хубавите нападатели в света, тъй че главната му работа би трябвало да бъде в наказателното поле.

Когато срещнах за първи път Килиан, той беше доста много убеден. Напълно друг от младия Хари. Разбира се, той има своето его, само че в позитивен смисъл. Всички огромни играчи имат огромно его. Той е нахален по верния метод. Открих в ПСЖ, че в случай че Килиан направи неточност, мога да му обясня за какво се е стигнало до нея и какво би трябвало да направи, с цел да усъвършенства играта си всеки мача. Може би медиите основават по-различен негов имидж, само че действителността е, че той е доста прелестно момче.

За разлика от Хари, Килиан е футболист, който не би трябвало да бъде свързван с цялостната игра. За пет или 10 минути той може да не взе участие в играта, да не е зает с тима си, а по-късно да блесне, да направи нещо необикновено и да завоюва мача. Хари е човек, който би трябвало да се усеща обвързван с играта от самото начало. С Килиан е противоположното. Ако не допира топката, е спокоен. Той е толкоз убеден в себе си, че знае, че когато топката стигне до него, той ще преодолее съперника си и ще направи това, което знае най-добре “, съобщи Почетино.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР