Матю Пери е починал от острия ефект на анестетика кетамин.

...
Матю Пери е починал от острия ефект на анестетика кетамин.
Коментари Харесай

Смъртта на Матю Пери е инцидент, причинен от кетамин

Матю Пери е умрял от острия резултат на анестетика кетамин. Това излиза наяве от резултатите на аутопсията на 54-годишния артист от сериала „ Приятели “, заяви АП. В отчета на Окръжният отдел за здравна експертиза на Лос Анджелис се отбелязва, че Пери се е удавил в „ отопляемия завършек на басейна “, само че това е вторичен фактор за гибелта му на 28 октомври.

29 октомври 2023, 06:08

Почина артистът Матю Пери

Близки на известния артист са разказали на следователите, че той е бил подложен на терапия с вливане на кетамин - пробно лекуване, употребявано за лекуване на меланхолия и тревога. Но правосъдният доктор разяснява, че равнищата на кетамин в организма на Пери са били в диапазона, употребен за обща упойка по време на интервенция, и че последното му лекуване преди 1,5 седмици не изяснява тези равнища. Лекарството нормално се метаболизира за няколко часа.

 В отчета категорично се споделя, че коронарната болест и бупренорфинът, който се употребява за лекуване на опиоидни разстройства, също са съдействали за това. Откритото количество кетамин „ би било задоволително, с цел да го накара да изгуби схващане и способността си да се държи над водата “, осведоми доктор Андрю Столбах, медицински токсиколог от Johns Hopkins Medicine, който прегледал отчета от аутопсията по искане на АП.

„ Използването на успокоителни медикаменти в басейн или гореща вана, изключително когато сте сами, е извънредно рисковано и, за жалост, в тази ситуация е съдбовно “, сподели Столбах, който означи, че и кетаминът, и бупренорфинът могат да се употребяват безвредно.

Матю Пери бе открит мъртъв в джакузито си в дома си в Лос Анджелис. Следователите направиха аутопсията на идващия ден.

Кетаминът е мощен анестетик, утвърден от здравните регулатори на Съединени американски щати за потребление по време на интервенция, само че през последното десетилетие се наложи като пробно средство за лекуване на редица психиатрични и мъчно лечими положения, в това число меланхолия, тревога и хронична болежка.

04 ноември 2023, 11:06

Последно довиждане с Матю Пери


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР