Матю Макконъхи има предложение за разговора в Америка относно безопасността на оръжията

...
Матю Макконъхи все още се бори да направи американското училище
Коментари Харесай

Матю Макконъхи все още се бори да направи американското училище по-безопасно повече от година, след като въоръжен мъж уби двама учители и 19 деца в началното училище Роб в родния му град Увалде, Тексас.

Макконъхи, който беше видим и вокален защитник на общността след стрелбата, заедно със съпругата си Камила, стартира инициативата за безвъзмездни средства Greenlights, за да помогне на училищата в цялата страна да получат достъп до финансиране за създаване на по-безопасна учебна среда.

„Жена ми беше извън страната“, спомня си Макконъхи за трагедията в Увалде в интервю за ABC News. „Тя научи за новините, веднага ми пише и казва: „Трябва да отидем там“. Тя съкрати пътуването си, долетя. Събрахме багажа и тръгнахме.“

Двойката прекарва време със семейства в Увалде и работи за повишаване на осведомеността за въздействието на насилието с оръжие.

Не след дълго през 2022 г. Конгресът прие Двупартийния закон за по-безопасни общности (BSCA), който одобри финансирането на програми за кризисна интервенция, насочени към услугите за психично здраве и сигурността в училище.

Макконъхи казва, че му е казано, че три месеца след стрелбата в Увалде 12 училища в района са кандидатствали за правителствено финансиране, но нито едно не е получило такова.

"Какво правим?" Макконъхи каза. „Това е нулев процент успех. Първо, твърде малко приложения. Номер две, 12-те заявления, стигнахме до нула за дванадесет?“

„Правителството признава, че не би трябвало да е толкова сложно. Имате около 14 000 училища“, продължи той. „Тази инициатива за отпускане на безвъзмездни средства ще свърже тези райони с тези милиарди долари, които са там, налични и искат да бъдат използвани, за да направят децата ни в безопасност.“

Макконъхи има и други идеи. „Бих променил думата от [оръжие] „контрол“ на „отговорност“, каза той.

„Никой не иска да бъде контролиран“, каза той. „Но отговорността все още е нещо, което всички можем да си кажем: „Да, ще поема отговорност.“ … Защитниците на Втората поправка биха могли да говорят за отговорност. Те могат да те погледнат в очите и да говорят за отговорност с някой от другата страна на пътеката.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР