Матс Виландер смята, че финалите на Големия шлем ще стават

...
Матс Виландер смята, че финалите на Големия шлем ще стават
Коментари Харесай

Виландер: След 5 години Рибакина ще е играла 10 „мейджър“ финала


Матс Виландер счита, че финалите на Големия шлем ще стават все по-обичайно събитие за Елена Рибакина. Утре шампионката на Уимбълдън ще има опция да завоюва втория си „ мейджър “ трофей, изравяйки се против Арина Сабаленка в заключителния конфликт на Australian Open. Представителката на Казахстан се намира в чудесна форма, като даде единствено един сет от началото на шампионата.

„ За Елена това е голям миг, само че след пет години към този момент няма да е чак толкоз голям, защото тогава към този момент ще е играла 10 финала на Големия шлем с помощта на стила и психическата си настройка. Тя е доста спокойна и съсредоточена на корта, което е удивително, защото още е при започване на кариерата си. Турнирът обаче не е завършил, а задачата ѝ сигурно е да завоюва купата и да продължи да го прави в бъдеще. Срещу Сабаленка обаче я чака тежка борба и ще би трябвало да даде всичко от себе си “ – разяснява трикратният първенец от Australian Open в студиото на Eurosport.

В мача против Виктория Азаренка на полуфинала Рибакина завоюва доста оспорвана първа част, в която пропусна сетпойнт, а след това ѝ се наложи да избавя три следващи точки за пробив при 5-5, преди в последна сметка да се наложи с тайбрек. Впоследствие обаче 23-годишната тенисистка подвигна доста равнището и на три пъти пробив сервиса на именитата си съперничка, стигайки до нова чиста победа.

До момента Рибакина е пласирала 44 аса от началото на шампионата, като е водач в това отношение. На осминафинала тя отстрани международната №1 Ига Швьонтек, която бе считана за главен любимец за купата.

„ Мисля, че в мача против Азаренка сервисът и форхендът ѝ не бяха на нормалното равнище. От чисто статистическа позиция това несъмнено не бяха индикаторите, които сме привикнали да виждаме от Рибакина. Това обаче бе нейното равнище в един от неприятните ѝ дни, което е превъзходен знак за нея, както и явен знак, че я чакат още доста финали на Големия шлем “ – сподели още Виландер.

Рибакина и Сабаленка са играли една против друга три пъти, като всички тези дуели приключиха с успех за беларускинята. Последният от тях бе на осминафинала на Уимбълдън през 2021, където актуалната №5 се наложи с 6-3, 4-6, 6-3. Макар да няма триумф против нея в формален мач, Рибакина победи Сабаленка на демонстративния шампионат World Tennis League в Дубай преди месец.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР