Матс Виландер не се поколеба да определи Новак Джокович като

...
Матс Виландер не се поколеба да определи Новак Джокович като
Коментари Харесай

Виландер: Джокович ще играе за отмъщение на Ролан Гарос


Матс Виландер не се поколеба да дефинира Новак Джокович като изявен любимец за купата на идния Ролан Гарос. Носителят на седем трофеи от Големия шлем счита, че случилото се в Австралия през януари ще е една от главните мотивации за Джокера да покаже най-хубавия си тенис и да стане едвам третия състезател след Густаво Куертен и Рафаел Надал, спечелил следващи трофеи в Париж от началото на 21. век.

„В момента изрично считам, че Новак е огромният любимец. Титлата в Рим ще му даде голяма убеденост, само че също така мисля, че той ще играе и с цел да си отмъсти за това, което му се случи в Австралия. Макар да загуби от Алкарас в Мадрид, през последните седмици Джокович сподели, че си е възвърнал способността да печели дълги и сложни мачове от заключителните фази“ – разяснява Виландер в студиото на Eurosport.

В началото на сезона на Джокович не му бе разрешено да взе участие на Australian Open и бе депортиран от Австралия, а след това международният №1 бе заставен да пропусне Мастърс шампионатите в Индиън Уелс и Маями поради нежеланието си да се имунизира против Covid-19.

„Джокович изгелждаше зле в мача против Давидович Фокина в Монте Карло, само че последователно стартира да се връща към най-хубавата си форма. Той си спомня, че не бе по никакъв начин от дълго време времето, когато нямаше кой да го спре и бе единствено на една победа от Календарния шлем. Новак още веднъж стартира да се доверява на инстиктите с и и това му оказва помощ да взема верните решения във значимите моменти на корта“ – добави трикратният първенец на Ролан Гарос.

Световният №1 и неговите почитатели имат съществени мотиви за оптимизъм преди шампионата в Париж. Рекордьорът по трофеи от Ролан Гарос – Рафаел Надал, още веднъж стартира да изпитва проблеми с крайници си на шампионата в Рим, като самото му присъединяване на идния „мейджър“ шампионат е под въпрос. Междувременно на финала във Вечния град сърбинът записа безапелационен триумф над Стефанос Циципас, над който надви в миналогодишния мач за трофея на Откритото състезание на Франция и който е най-силно представящият се състезател от началото на сезона на клей.

„Новак ще се уповава на същата настройка и същите инстинкти, които му донесоха толкоз доста триумфи в предишното. Ако още веднъж възвърне непоклатимата религия в себе си и не изпитва никакви съмнения на корта, няма да мине доста време, преди още веднъж да стане най-хубавия състезател в света. В момента ударите му не са такива, каквито бяха през предишния сезон и увереността му наподобява леко разтърсена на моменти, само че съм сигурен, че скоро ще си възвърне върховата форма“ – безапелационен е Виландер.

Шведът показа упованията си за представянето и на Карлос Алкарас, който съгласно мнозина е един ото сновните любимци за „Купата на мускетарите“.

„Никога до момента не съм виждал тенисист, който да играе с толкоз доста сила. Той е прочувствен и гори в играта, само че в това време се отнася доста почтително към хората от екипа си даже в най-напрегнатите моменти. Много пъти го виждах по какъв начин поглежда към Фереро и двамата се смеят на нещо, което се е случило по време на разиграването. Карлос постоянно резервира самообладание, за разлика от Надал, на който му проличава, че е подготвен за борба от момента, в който стъпи на корта. Едва ли ще изненадам някого като кажа, че съгласно мен Алкарас ще играе все по-важна роля в мъжкия тенис с всеки идващ сезон“.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР