Матс Виландер коментира думите на Денис Шаповалов на днешната му

...
Матс Виландер коментира думите на Денис Шаповалов на днешната му
Коментари Харесай

Виландер: Неизбежно е легендите да получават специално отношение


Матс Виландер разяснява думите на Денис Шаповалов на днешната му прескофнеренция, както и пререканията му с рефера Карлос Барнердес по време на мача против Рафаел Надал. На корта канадецът съобщи, че всички съдии са корумпирани, а след дуела бе безапелационен, че Надал непрекъснато нарушава разпоредбите, само че все пак реферите му разрешават „да прави каквото си поиска“.

„Рафа Надал употребява времето, което му е предоставено по устав. Това е нормалната му процедура. Ако сте арбитър и му кажете, че се бави с три или четири секунди повече от разрешеното, той сигурно ще си вземе бележка“ – счита бившяит №1 в света.

„Рафа умее да усеща атмосферата и ритъма на играта по-добре от всеки различен състезател, който в миналото съм виждал. Каква би трябвало да е тактиката му, какъв брой прецизен е съдията и какъв брой време реферът изчаква аплодисментите да утихнат, преди да започва таймера – Надал се приспособява доста бързо към всичко това. Според мен в множеството сходни обстановки виновността не е на Рафа. Вярно е, че един път или два пъти той отиде до кърпата си и се върна много постепенно, когато Денис щеше да сервира, само че в това време би трябвало да вземем поради какъв брой са тежки атмосферните условия в Австралия и какъв брой доста се потят играчите, в това число и Надал. Понякога тенисистите разрешават сходно държание от страна на съперниците им да им повлияе. Рафа обаче не го прави с предумисъл и не мисля, че би трябвало да бъде винен за това“ – добави трикратният първенец на Australian Open.

В същото време обаче Виландер счита, че е нещо обикновено митове като Надал да получават преференциално отношение под една или друга форма от страна на съдиите и уредниците.

„Рафа трябваше да промени дейностите си сред точките, защото съгласно противоепидемичните правила децата на корта нямат право да му носят кърпата и той би трябвало да го прави самичък. Той играе на централния корт съвсем всеки мач, тъй като заслужава да бъде там. Мисля, че е неизбежно понякога великите първенци да получават по-специално отношение под някаква форма. Рафа е заслужил това и в това време мисля, че в хода на кариерата си Шаповалов ще осъзнае, че от време на време имаш потребност от повече време сред точките и това не е закононарушение. Денис би трябвало да престане да излиза на корта с мисълта какво вероятно би могло да го вбеси в хода на мача. Той не трябва да се оставя да бъде изкарван от равновесие по този начин“ – приключи носителят на седем трофеи от Големия шлем.

На полуфиналите Надал ще се изправи против Матео Беретини.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР