Матс Виландер изрази мнението, че изходът от предстоящия четвъртфинал на

...
Матс Виландер изрази мнението, че изходът от предстоящия четвъртфинал на
Коментари Харесай

Виландер: От Беретини зависи как ще протече мачът с Рууд


Матс Виландер изрази мнението, че изходът от идния четвъртфинал на US Open сред Матео Беретини и Каспър Рууд ще зависи напълно от представянето на италианеца. В същото време обаче шведът счита, че в случай че се стигне до пети сет, международният №7 ще има преимущество поради по-добрата си физическа кондиция. В студиото на Eurosport носителят на седем трофеи от Големия шлем показа упованията си за дуела, с който ще бъде открита днешната стратегия на „ Артър Аш “.

„ Мисля, че изходът от дуела сред Беретини и Рууд ще зависи напълно от метода, по който ще играе Матео. Сервисът му в последните няколко мача бе страховит и сигурно още веднъж ще разчита на него, като в това време ще опита да нападна с форхенд допустимо най-често. Бекхендът на Беретини постоянно бива определян като най-сериозната уязвимост в играта му, само че той неведнъж е показвал, че слайсът му може да го измъкне от сложна обстановка. Мисля, че на Рууд ще му бъде мъчно да дава отговор с форхенд на пласираните с бекхенд топки от страна на Беретини “ – разяснява първенецът на US Open за 1988 година

„ Каспър усъвършенства значителн сервиса си през последните месеци, само че този на Беретини продължава да бъде измежду най-хубавите в Тура. На Рууд ще му бъде доста мъчно да осъществя пробив. Въпреки това, в случай че се стигне до пет сета, любимец ще е Рууд поради по-добрата си физическа кондиция. Той играе съвсем непрекъснато от началото на годината, до момента в който обстановката при Беретини е много по-различна. Той пропусна целия сезон на клей поради интервенцията на ръката, по-късно се отдръпна от Уимбълдън поради позитивната проба за Covid-19. Бих споделил, че възможностите са 50:50. Ако дуелът се окаже нескончаем, Рууд може да получи преимущество, само че когато Беретини играе на най-високото си равнище е доста мъчно да бъде продънен “ – добави някогашният №1.

„ Много ми харесва контрстът сред стиловете на двамата. Мисля, че мачът ще бъде доста оспорван и няколко точки ще решат всичко. Напълно е допустимо да забележим няколко тайбрека “ – приключи Виландер.

Матео Беретини и Каспър Рууд ще открият програмата на „ Артър Аш “ в 19:00 ч. българско време. До момента салдото в съперничеството им е 3-2 в интерес на норвежеца, като последният към този момент дуел посред им бе относително неотдавна – на финала в Гщаад в края на юли, където Рууд се наложи с 4-6, 7-6(4), 6-2.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР