Matrox представи графичните карти Arc A310 LUMA и Arc A380

...
Matrox представи графичните карти Arc A310 LUMA и Arc A380
Коментари Харесай

Matrox представи картите Arc A310 и Arc A380 LUMA за видеостена – сред тях е първата Intel Arc с пасивно охлаждане

Matrox показа графичните карти Arc A310 LUMA и Arc A380 LUMA. Първият модел се предлага в две версии – във тип на нископрофилно решение с пасивна охладителна система, както и във версия с деен охладител. Всички нови устройства са с дебелина от един разширителен слот.

Това не са геймърски графични карти. Производителят ги нарежда като решения за медицински компютри, цифрови табели, видео стени, диспечерски и други индустриални потребности, където към източника на видео-сигнала би трябвало да бъдат свързани значителен брой монитори или цифрови екрани.

Моделите Matrox Arc A310 LUMA и Arc A310F LUMA получиха 4 GB GDDR6 памет. Графичната карта Arc A380 LUMA предлага 6GB памет от същия стандарт. Производителят твърди, че Arc A310 LUMA е единствената версия на Arc A310 с пасивна охладителна система на пазара. Нископрофилният Arc A310F LUMA и пълноразмерният Arc A380 LUMA от своя страна са оборудвани с вентилаторни охладителни системи от тангенциален вид.

Енергопотреблението на модела Matrox Arc A310 LUMA с пасивната охладителна система е 30W. Моделът A310F с деен охладител употребява 50 вата. А за Arc A380 LUMA е оповестена консумация на сила от 75 вата. В същото време, работната температура на всички нови артикули, съгласно производителя, не надвишава 45 градуса по Целзий.

Моделите Arc A310 от Matrox са оборудвани с четири предпазени видеоизхода mini-DisplayPort 2.1. Моделът Arc A380 LUMA също е оборудван с четири mini-DisplayPort 2.1, само че от нормалните. Всички те поддържат 8K60 HDR изображение. Всички устройства са получили интерфейса PCIe 4.0 x16, само че употребяват единствено осем PCIe линии.

Всички нови разказани досега видеокарти се оферират с тригодишна гаранция от производителя. В същото време, Matrox отбелязва, че поддръжката на видеокартите от серията LUMA ще се прави в продължение на седем години.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР