Матия Белучи допусна загуба с 1:2 сета от Адриан Андреев,

...
Матия Белучи допусна загуба с 1:2 сета от Адриан Андреев,
Коментари Харесай

Великолепен Адриан Андреев стигна до 1/4-финалите в Хелзинки след знаменит обрат

Матия Белучи позволи загуба с 1:2 сета от Адриан Андреев, с цел да забележим едно от най-вдъхновяващите представяния за българина от началото на сезона в мъжкия тенис.

През първата част първа кръв пусна Андреев при 3:2, само че по-късно прекатурна развоя на сета в своя изгода с връщане на пробива и осъществяване на още един в своя изгода до 4:5. Белучи избави сетпойнт при 30:40 и съумя още веднъж да възвърне равенството, единствено с цел да допусне още една груба неточност на собствен сервис и най-после резултатът да бе 5:7.

През втората част двамата усъвършенстваха осезаемо сервисите си и единствено при 2:1 се стигна до цели 4 „ брейка “ за Адриан, само че все пак италианецът съумя да вземе точката за себе си и даже в следствие осъществя пробив на 0 при 3:2. Общият резултат бе подравнен с 6:3, само че това единствено ни приготви за страхотния трети сет.

Там равнището на централизация доближи връхната си точка и след няколко избавени „ брейкпойнта “ и то двете страни на мрежата се стигна до тайбрек, в който по-здравите нерви се оказаха тези на Адриан Андреев и той затвори мача с 6:7(2).

Нашето момче е един от първите 1/4-финалисти в „ Чалънджър “ шампионата в Хелзинки, като идващият му конкурент ще се реши от конфликта сред Раул Бранкачо и Йеле Селс, които ще играят между тях на 17 ноември от 15:00 часа.

Димитър Кузманов е другият наш представител в конкуренцията. Той ще мери сили с Алтуг Челикбилек от Турция. Те излизат от 13:30 часа на твърдата настилка във финландската столица още веднъж в четвъртък.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР