Матиас Майер изравни постижението на легендарния норвежец Шетил Андре Аамод

...
Матиас Майер изравни постижението на легендарния норвежец Шетил Андре Аамод
Коментари Харесай

Злато за Матиас Майер в супергигантския слалом

Матиас Майер изравни достижението на именития норвежец Шетил Андре Аамод като съумя да отбрани своя златен олимпийски орден в дисциплината супергигантски слалом, който завоюва в Пьончан през 2018, по време на Игрите в Пекин. 

Надпреварата бе извънредно трагична за Майер, който бе доста покрай това да завърши присъединяване си още преди началото. Секунди преди неговият старт лявата му щека се хлъзна на подложката на стартовата къщурка и той за малко не направи провал. Все отново австриецът овладя ските си в точния момент и се опази от тази съдбовна неточност.

Впоследствие той направи едно солидно прекосяване през трасето, като неговият огромен удар пристигна в равната част в самия завършек на пистата. Само в нея той бе с 0.65 секунди по-бърз от краткотрайния водач Александър Аамод Килде, като на финала разликата сред двамата бе 0.42 в интерес на Майер.

Норвежецът, който остана бе орден във вчерашното втурване, през днешния ден трябваше да се задоволи с бронза, откакто той бе надвит и от Райън Кохрън-Сийгъл. Американецът също имаше доста мощен финален бранш, като той изтърва златния орден за единствено 0.04 секунди.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР