Матей Казийски почти сигурно няма да облече отново фланелката на

...
Матей Казийски почти сигурно няма да облече отново фланелката на
Коментари Харесай

Пак без Казийски в националния

Матей Казийски съвсем несъмнено няма да облече още веднъж фланелката на националния тим по волейбол. Българският топиграч е взел решение да не се завръща в отбора за олимпийската подготовка, на която сме домакини през август. Силвано Пранди, който малко преди Нова година пое за повторно националния, беседва с Казийски и той му даде обещание да намерения върху поканата. В последна сметка обаче легендата на Тренто надали ще направи крачката.

Матей се отдръпна от представителния отбор преди олимпийските игри в Лондон през 2012 година Тогава той поддържа старши треньора Радостин Стойчев, който влезе в спор с федерацията, и отхвърли да води България на игрите. Двамата сложиха ултиматум, че ще вземат участие единствено в случай че се смени цялото управление на БФВ. Стойчев даже предложи собствен претендент за председателския пост.

В годините до момента бяха правени много опити за връщането на Казийски, само че всичките несполучливи. Първо Камило Плачи, който пое отбора след олимпиадата в Лондон, беседва със звездата. След това Пламен Константинов опитва да разубеди някогашния си съотборник в националния, само че той остана неотстъпчив.

На собствен ред и Пранди предложения най-успешния ни играч да помогне на националния по пътя към игрите. Изглеждаше, че този път юношата на Славия, който завоюва всичко допустимо с Тренто, може да промени решението си. Той самият показа в изявление, че изпитва почитание към Пранди и ще намерения над предлагането му.

We have played in one team, we have played against each other ans we have played for the national one together.The most important thing is the friendship that we have for so many https://t.co/C9QIcHBPPd the game tonight against Verona! #volleyball #game #friends #Bulgaria pic.twitter.com/iiviMaxr7q
— Tsvetan Sokolov (@tsetso11) January 6, 2019
Също преди Нова година Матей се завърна в италианската суперлига, само че с екипа на Верона и по-скоро посредственият досега отбор стартира да тормози водачите в класирането. 34-годишният посрещач показва досега, че продължава да е от международна класа и това вдъхна вяра на почитателите, че ще го видят най-малко още един път с националната фланелка. Интересното е, че този път директни апели за завръщането му насочиха и много от изявените ни състезатели като Теодор Салпаров, Валентин и Георги Братоеви, Тодор Алексиев и други. Някои от най-опитните обмисляха отричане след международното състезание, на което бяхме домакини предходната есен. Те обаче взеха решение да създадат един финален опит за присъединяване на най-големия състезателен конгрес.

Топреализаторът на България Цветан Соколов пък разгласява фотография с Казийски преди мача сред Кучине Лубе и Верона, а на всички бе ясно, че с тях двамата и, несъмнено, с останалите потвърдени волейболисти на България задачата " Токио 2020 " щеше да е по-постижима.

Силвано Пранди евентуално към този момент си гради тактиката без топнападателя - нещо, което бе обикновено и за предшествениците му след Радостин Стойчев. За почитателите пък остава да стискат палци на отбора, който към този момент на два пъти съумя да победи Бразилия във Варна, където ще бъде и олимпийската подготовка. Другите противници на България за шампионата от 9 до 11 август са Египет и Пуерто Рико.

" 24 часа "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР