Матей Казийски и Тренто стартираха с победа у дома с

...
Матей Казийски и Тренто стартираха с победа у дома с
Коментари Харесай

Казийски сломи Николов в Италия

Матей Казийски и Тренто стартираха с победа вкъщи с 3:1 гейма (23, -23, 23, 17) над сегашния първенец Кучине Лубе Чивитанова във финалния плейоф в италианската Суперлига. Българският деец игра съвършено, като приключи с 22 точки. Пред близо 4000 фенове в " БиЕлЕм Груп Арена " Тренто се възползва от семейството и поведе във финалната серия. Играе се до 3 триумфа от 5 мача. Втората среща е на следващия ден от 21.30 часа в залата на Лубе. 
В първия мач мощно за първенците игра и Александър Николов, който приключи с 20 т. Синът на някогашния капитан на националния ни тим Владо Николов не съумя да помогне на отбора си да избегне провалянето.
Над всички обаче беше точно 38-годишният Казийски, който стана топреализатор в мача.  Алесандро Микиелето добави още 17 т. за триумфа. 19-годишният Николов пък приключи с най-вече точки за Лубе.
" Не съм удовлетворен от персоналното си показване, само че резултатът е допустимо най-хубавият. Със сигурност не сме очаквали 3:0, тъй че 3:1 е чудесно достижение. Направихме огромен мач като тим. Не беше елементарно да се наложим над отбора на Лубе, който толкоз се бореше.
Сега можем отидем по-спокойни в Чивитанова с задатък. Сега се усети друга сила в залата. Мачът се очакваше от целия град ", сподели Казийски. Тимът му е любимец в разногласието за купата, тъй като е по-опитен.
Казийски има 4 трофеи с Тренто, като първата печели през 2008 година, когато в отбора е и Владо Николов.
Председателят на федерацията Любо Ганев пробва да върне Казийски в националния тим. Посрещачът публично е получил повиквателна за мачовете това лято.
Ветеранът за последно игра за " лъвовете " през юни 2012 година, а по-късно поради противоречие с политиката на федерацията, ръководена от инж. Данчо Лазаров, се отхвърли. След избирането на Ганев позицията на Матей най-малко до този миг не се е трансформирала. >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР