Матео Салвини се оказа един от най-големите победители на общите

...
Матео Салвини се оказа един от най-големите победители на общите
Коментари Харесай

Матео Салвини - победителят в Италия, който харесва Доналд Тръмп и Виктор Орбан

Матео Салвини се оказа един от най-големите спечелили на общите избори в Италия, на които не беше излъчен явен победител. Това направи неговата крайнодясна партия Лигата водеща мощ в консервативния лагер, за сметка на " Напред, Италия " на Силвио Берлускони.

" Първите ми думи: БЛАГОДАРЯ Въдворяване и изселване (отделение в МВР-ДС)! ", написа Салвини в " Туитър ". Така той разяснява прогнозите на телевизия " La7 ", съгласно които се чака Лигата да завоюва над 17 на 100 от гласовете в Сената, спрямо 14.1 на 100 за " Напред, Италия " и общо 36.5 на 100 за консерваторите.

Ако се удостовери, резултатът ще направи 44-годишния политик един от претендентите за премиерски пост, стига десният блок да успее да образува парламентарно болшинство. Във всеки случай, това го прави в действителност водач на обединението, засенчвайки Берлускони.

Каквото и да се случи,

политическото му бъдеще наподобява обещаващо.

Той е отхвърлял обществено тази концепция, само че в случай че десницата не успее да реализира болшинство, съгласно мнозина наблюдаващи той може да се откаже от съдружните си сътрудници и да сформира държавно управление с антисистемното Движение " Пет звезди ".

Салвини пое управлението на Лигата през 2013 година в миг, когато партията беше затънала във финансов скандал и достигнала дъното в изследванията на публичното мнение. Оттогава той обнови групата, трансформирайки я в националистическа, евроскептична и антиглобалистка мощ. Партията беше известна като " Северната лига " и искаше обособяване от по-бедната южна част на Италия. Като юношески деятел на партията, Салвини споделяше, че хората от огромния южен град Неапол " миришат ".

Но през последните пет години той възвърне Лигата, която възприе антиевропейска и антимигрантска платформа. Тя махна " Северна " от името си, с цел да ускори привлекателността си в цялата страна и Салвини последва модела на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, възприемайки лозунга

" Италианците преди всичко ".

Само един взор към политическите другари на Салвини издава в каква посока той се надява да се насочи Италия. Освен Тръмп, те включват унгарския властнически министър председател Виктор Орбан, френския крайнодясен водач Марин льо Пен и немската антиевропейска партия " Алтернатива за Германия " (АзГ).

За разлика от застаряващия Берлускони, Салвини не водеше акцията си, обикаляйки телевизионни излъчвания. Вместо това той излезе на площадите и улиците, с цел да приказва директно с хората и по свои лични оценки е провел 3000 предизборни срещи и е пропътувал 15 000 км.

Той не се разкайва, че употребява провокаторски език - обича да вземем за пример да споделя, че незаконните имигранти би трябвало да бъдат " разчистени с булдозер " от Италия - само че беше остро подложен на критика предишния месец, откакто симпатизант на Лигата откри пукотевица и рани шестима африканци.

Освен това провокира несъгласия, разпространявайки послания срещу исляма и заклевайки се с ръка върху Библията на предизборна среща на 24 февруари в Милано. Местният католически свещеник - представляващ институция, която поддържа политиката на отворени порти към миграцията - не оцени жеста.

Салвини, който в петък ще навърши 45 години, е следвал история, само че е прекъснал и се е захванал с публицистика. По-късно влиза в политиката, в началото на локално ниво в Милано, преди да бъде определен в италианския и в европейския парламент. /БТА/
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР