Матео Салвини, лидер на дясната партия Лига, е обект на

...
Матео Салвини, лидер на дясната партия Лига, е обект на
Коментари Харесай

Италианската прокуратура разследва Матео Салвини заради служебни полети

Матео Салвини, водач на дясната партия Лига, е обект на престъпно следствие от прокуратурата на Рим по съмнения, че несвоевременно е употребявал служебни полети, съобщи Ройтерс, цитирайки източник, непосредствен до следствието.

Разследването за възможна корист със служебно състояние визира 35 полета със самолети и хеликоптери, подхванати от Салвини о времето, когато беше вътрешен министър в предходното държавно управление, което той смъкна през август, когато неговата партия мина в съпротива.

Министрите могат да употребяват държавни самолети и хеликоптери по служебни аргументи, само че не и за партийна акция, което прокуратурата подозира, че е направил Салвини, който кръстосваше из Италия месеци наред, от време на време съчетавайки министерските отговорности с партийни манифестации.

" Прочетох, че съм обект на следствие ", съобщи Салвини през днешния ден, откакто няколко вестника разгласиха новината. " Всички мои полети с държавни самолети са били по държавни аргументи. Никога не съм взимал държавен аероплан, с цел да отида на отмора, както вършат други политици ", акцентира той.

Италианския Одитен съд (сметната палата), който е профилиран по делата, свързани с обществени средства, прегледа случая по-рано тези година и постанови, че потреблението на държавните полети е нелегално, само че приключи делото на съображение, че те не са натоварили данъкоплатците с спомагателни разноски.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР