Матео Беретини заяви, че е в чудесни отношения с другата

...
Матео Беретини заяви, че е в чудесни отношения с другата
Коментари Харесай

Беретини: Със Синер сме приятели, помагаме си да бъдем по-добри


Матео Беретини съобщи, че е в чудесни връзки с другата звезда на италианския тенис – Яник Синер. Финалистът от Уимбълдън 2021 съобщи, че въпреки да е малко по-възрастен, смята Синер за еднакъв поради триумфите на международния №8. Римлянинът разкри също, че двамата упражняват дружно постоянно, когато имат опция, и взаимно се подтикват да бъдат по-добри.

„ Аз съм малко по-възрастен, само че Яник напредва толкоз бързо, че въобще не виждам на него като на „ младши “, в случай че мога да се изразя по този метод. Той е постигнал изумителни неща за състезател на неговата възраст. Отношенията ми с него са чудесни. Често си пишем, упражняваме дружно постоянно, когато имаме опция, а няколко пъти даже играхме на двойки. Мисля, че сходни взаимоотношения с другите играчи са доста здравословни, изключително в нашия спорт “ – сподели Беретини в изявление за ATP Tennis Radio Podcast.

Той и Синер записаха два мача на двойки в груповата фаза на последното към този момент издание на ATP Cup – победа против Фабрис Мартен и Едуар Роже-Васлен (6-3, 6-7, 10-8) и загуба от Даниил Медведев и Роман Сафиулин (7-5, 4-6, 6-10).

Беретини счита, че актуалните му взаимоотношения с неговия съотечественик са доста положителни и за двамата и се надява, че няма да се трансформират. Полуфиналистът от Australian Open 2022 съобщи също, че чака с неспокойствие първия конфликт посред им в Тура.

„ С Яник взаимно се мотивираме да бъдем по-добри играчи. Тренировките с него ми оказват помощ да покачвам равнището си. Мисля, че това ни е доста нужно, в случай че желаеме да се развиваме. Би било още по-хубаво да се надигнем един против различен. Яник е страховит човек и доста го одобрявам. Късметлия съм да имам другар като него в Тура и се надявам, че той може да каже същото “ – приключи международният №20.

Беретини стартира сезона на клей с осминафинал в Монте Карло, където записа победи над Максим Креси и Франсиско Серундоло. Италианецът обаче не излезе на корта за мача с Холгер Руне поради контузия в коремните мускули, която го попречва от присъединяване в ATP 250 шампионата в Мюнхен и Мастърс конкуренциите в Мадрид и Рим.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР