Матео Беретини вярва, че има всички шансове да спечели титлата

...
Матео Беретини вярва, че има всички шансове да спечели титлата
Коментари Харесай

Беретини: Титлата от Уимбълдън би променила живота ми


Матео Беретини има вяра, че има всички шансове да завоюва купата на Уимбълдън, откакто предходната година бе на два сета от трофея, само че позволи поврат против Новак Джокович. Това обаче е единствената му загуба на трева от началото на 2021 година Италианецът пропусна целия сезон на клей поради интервенция на ръката, само че се завърна по доста впечатляващ метод, спечелвайки купите в Щутгарт и Куинс.

„Има нещо особено на Уимбълдън. Не мога да го обясня, само че възприятието е несравнимо с който и да е различен шампионат. Да доближи до финала предходната година беше удивително преживяване и мога единствено да допускам какъв брой е необикновено да спечелиш титлата“ – сподели международният №11 пред The Guardian.

„Може да звучи откачено, само че знам, че съм изцяло кадърен да го реализира. Това би било връхната точка освен в кариерата ми, само че и в целия ми живот. Съдейки по метода, по който се промени живота ми след миналогодишния край, въпреки да изгубих, не мога да си показва какво ще се случи, в случай че остана първенец. Дълбоко в себе си обаче съм все същото момче от Рим, което си мечтае за Уимбълдън. Не приказваме за това да го печеля, а просто да вземам участие. Евентуална купа от този шампионат ще промени живота ми“ – добави първата ракета на Италия.

Миналогодишният край на Уимбълдън бе в един ден с мача за трофея на Европейското състезание по футбол, който се организира единствено на няколко километра от „Ол Инглънд Клъб“. Фактът, че на идващия ден Беретини бе посрещнат от италианския президент дружно с шампионския състав на „Скуадра адзура“, бе явен знак, че той към този момент е един от спортните идоли на своите сънародници.

„Дори хората, които въобще не гледат тенис, знаят защо става дума, когато се заприказва за Уимбълдън. Това е един от най-специалните шампионати в света. Именно по тази причина известността ми в Италия набъбна толкоз доста. Хората ми спираха по улиците и ми споделяха „Не бях гледал тенис от 20 години, само че поради теб гледах финала на Уимбълдън“. Чувството да слушам сходни неща е в действителност неописуемо. Горд съм, че съумях да напиша толкоз красива страница в историята на италианския тенис, само че в това време съм гладен за още по-големи успехи“ – приключи римлянинът.

Беретини ще стартира присъединяване си на Уимбълдън с мач против Кристиан Гарин, а при възможен триумф във втори кръг ще го чака Марк-Андреа Хюслер или Юго Грение.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР