Матео Беретини стартира годината по отличен начин, след като игра

...
Матео Беретини стартира годината по отличен начин, след като игра
Коментари Харесай

Нова контузия на Беретини го принуди да се откаже в първия си мач в Акапулко

Матео Беретини започва годината по отличен метод, откакто игра полуфинал на Откритото състезание на Австралия, и упованията към него в Акапулко бяха огромни предвид на бързите условия в мексиканския град, които пасват идеално на стила на игра на италианеца. За страдание обаче, международният №6 бе заставен да се откаже още на старта на шампионата в дуел против Томи Пол, откакто във втория сет почувства физическо неразположение и взе решение да приключи срещата прибързано при резултат 6:4 1:5. Така американецът продължава напред към втория кръг на конкуренцията, където го чака конфликт с Душан Лайович.

От началото на дуела италианецът бе извънредно нападателен в изявите си и с помощта на своя емблематичен мощен форхенд доминираше разиграванията, като в същото време търсеше пътя напред към мрежата, където бе безмилостен. Тази тактичност му донесе триумф и още в дебютното подаване на съперника доближи до брейкболи, вторият от които бе материализиран след впечатляващ минаващ удар от форхенд. Инерцията в играта на Беретини се резервира и той безпроблемно поддържаше преднината си, уповавайки се на отличния си начален удар, който му предоставяше самодейността в разиграванията, с цел да запише дебютния сет против своето име.

Ролите на корта във втората част радикално се трансформираха, защото към този момент полуфиналистът от Аустрелиън Оупън бе този, от чиято ракета валяха неточност след неточност, довели до ранен пробив, който бе вкоренен на нула от американеца за 4:1. Играта на Матео претърпя цялостен провал, а езикът на тялото му издаваше очевидно неразположение. Съвсем скоро той съобщи подаването си за повторно, секунди след което се насочи към мрежата и даде знак на съдията на стола, че се отхвърля от срещата заради контузия.

Unfortunately Matteo Berrettini has had to retire due to injury against Tommy Paul.

Paul advances, 4-6, 5-1 RET at

Get better soon, Matteo
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР