Матео Беретини ще бъде резерва в отбора на Европа на

...
Матео Беретини ще бъде резерва в отбора на Европа на
Коментари Харесай

Матео Беретини и Томи Пол ще бъдат резерви на Laver Cup


Матео Беретини ще бъде запаса в тима на Европа на тазгодишното издание на Laver Cup, до момента в който Томи Пол ще извършва същата роля за отбора на Света. Новината бе обявена на уеб страницата на шампионата. Надпреварата ще се организира от 23 до 25 септември в „ O2 Arena “ в Лондон.

В момента Беретини е №15 в ранглистата и въпреки да пропусна целия сезон на клей поради интервенция на ръката, италианецът има с какво да се похвали. Той се завърна по впечатляващ метод на шампионатите на трева, като записа 12 следващи победи и завоюва купите в Щутгарт и Куинс. Макар да пропусна Уимбълдън поради позитивна проба за Covid-19, италианецът преодоля разочарованието и след това игра край в Гщаад, както и четвъртфинал на US Open.

Това ще бъде второ присъединяване на Беретини на Laver Cup, откакто предходната година в Бостън той победи Феликс Оже-Алиасим в най-дългия мач в историята на шампионата – 2 часа и 52 минути.

В същото време Томи Пол ще запише своя дебют в конкуренцията. Американецът доближи до рекродния за него №29 в ранглистата, като от началото на сезона има две победи над тенисисти от Топ 5 – против Александър Зверев в Индиън Уелс и против Карлос Алкарас в Монреал. Освен това Пол доближи до осминафинал на Уимбълдън, а в края на предишния сезон завоюва своята първа и към този момент единствена ATP купа, триумфирайки в Стокхолм.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР