Матео Беретини преди близо три месеца се подложи на операция

...
Матео Беретини преди близо три месеца се подложи на операция
Коментари Харесай

След 3-месечно отсъствие: Беретини спря Мъри и се завърна по шампионски с титла в Щутгарт!

Матео Беретини преди близо три месеца се подложи на интервенция на дясната ръка, която го извади от кортовете за целия сезон на клей. Италианецът се завърна още веднъж в игра при започване на тази седмица за старта на тревните съревнования, като се включи на шампионата в Щутгарт, където е някогашен първенец, с цел да натрупа скъп актив от точки поради обстоятелството, че няма да може да отбрани финала си на Уимбълдън от предходната година и е застрашен от това да напусне топ 20 на ранглистата. Римлянинът с всеки минал дуел очевидно се възприятие по-добре на корта, като това се удостоверява и от отличните му резулати досега, които го водиха до мача за купата против някогашния номер едно Анди Мъри.

В хода на конфликта двамата състезатели, които са от мощно играещите тенисисти на трева, ни предложиха значително най-хубавото от репертоарите си, а началният удар им функционираше на забележително високо равнище в продължение на над два игрови часа. Равнопоставеността на корта се резервира през целия дуел, само че последователно с времето избликът на страсти и по-големият брой грешки в играта на трикратния първенец от Шлема му изиграха неприятна смешка, до момента в който Беретини поддържаше постоянно равнище и спадовете в представянето му се лимитираха до един, което даде своето отражение върху крайния резултат и някогашният първенец повтори триумфа си в шампионата, печелейки купата след 6:4 5:7 6:3, която е негова 6-та в кариерата.

Събитията в началните минути на корта предвещаваха лесни подавания за сервиращите, но италианецът очевидно не мислеше по този метод и при всеки комфортен миг търсеше да приключи разиграването с форхенд, като неколкократно сложи именития си съперник в безпомощна позиция и справедливо осъществя пробив на старта. В последвалия си гейм международният номер 10 бе изправен пред угрозата да загуби преимуществото си, само че за следващ път в сложните мигове се осланяше на страхотния си начален удар, като съумя да резервира сервиса си. Мъри на собствен ред още веднъж бе покрай това да се пречупи, но показва борбения си дух, като с отлични прояви наоколо до мрежата осуети опитите за офанзива на съперника и резервира подаването си от 0:40. От този миг нататък интригата своебразно напусна корта и бе наложена превъзходството на подавачите, което работеше само в интерес на Беретини, който с следващия си непогрешим гейм на начален удар стигна до сетбол, който оползотвори посредством бомбен форхенд и се приближи единствено на сет от втора купа в немския град.

Meanwhile in Stuttgart...

Matteo Berrettini takes the first set 6-4 against Murray
— Tennis TV (@TennisTV)

Началото на втората част изцяло се разграничи от видяното при старта на първата, като подавачите необезпокоявано трупаха геймове на сметките си. В даден миг се сътвори усещането, че може да забележим освен това в някое от подаванията, но дюсът се оказа максимата пред двамата състезатели. Бившият първенец допускаше доста по-малък брой неточности в играта си, което натежа в деветия гейм и той си обезпечи брейкбол на три пъти, само че по този начин и не съумя да го оползотвори против умелата отбрана на британеца, който своебразно оцеля под бомбардировката на противника. Мъри незабавно закупи самодейността и заигра надалеч по-добре, откакто последва спад в представянето на международния номер 10, подбуден от пропуснатите шансове, което разреши на 35-годишният играч да стигне до три поредни сетбола в последния вероятен миг от частта, когато ръката на италианеца трепна и станахме очевидци на равнене в общия резултат.

Откриващият гейм на решителния сет се оказа безспорен фарс за трикратния първенец от Шлема, който сгреши във всяко едно от разиграванията и получи предизвестие за прекрачване на разрешеното време за сервис, което донесе ранен пробив задатък в актива на римлянина. Двубоят навлезе в предстоящото си русло за среща на тревна настилка и темпото се повиши, но противен миг в шестия гейм помрачи до някаква степен другояче мощния досега край, откакто британецът изпита остра болежка в региона на бедрото, което е извънредно нежелана панорама поради завръщането на някогашния номер едно към върхова форма, само че му бе оказана здравна помощ, с цел да продължи присъединяване си в мача. Беретини не се повлия по никакъв метод игрово от физическото неразположение при противника си, като продължи да диктува събитията на корта с форхенда си и посредством топка в мрежата на британеца реализира втората си шампионска точка още при сервис на Мъри, с цел да подпечата втория си успех в Щутгарт и общо шести в кариерата.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР