Матео Беретини не впечатли с изявите си в подготвителните надпревари

...
Матео Беретини не впечатли с изявите си в подготвителните надпревари
Коментари Харесай

Без да бъде пробит: Беретини изхвърли още един поставен за перфектен старт на US Open

Матео Беретини не впечатли с изявите си в подготвителните съревнования преди US Open, инкасирайки две загуби в три мача, само че през днешния ден италианецът сподели най-хубавото си лице на корта и съумя да отстрани поставения под №29 Уго Юмбер, с цел да сложи триумфален старт на тазгодишното си присъединяване в Ню Йрок. Бившият полуфиналист в шампионата показва удивително неизменност в представянето си през днешния ден, като не загуби подаването си нито един път, с което лиши от шансове своя противник  и затвори мача с крайното 6:4 6:2 6:2. Така международният №36 продължава към втория стадий, където го чака конфликт против Артур Риндеркнеш.

Мощните удари на Беретини създаваха съществени проблеми на французина още от първите минути на срещата, когато серия от съвършено извършени офанзиви изведе римлянина до пробив и бърз задатък от 2:0. Въпреки слабото си начало Юмбер стабилизира представянето си и търпеливо чакаше противникът му да се пропука. Това бе напът да се случи в осмия гейм, когато някогашният №6 изостана с 0:40 в личния си сервис гейм след пропуски от бекхенд, само че незабавно по-късно последваха няколко първокласни начални удара, с помощта на което Беретини излезе незасегнат от затрудненото състояние и напълно скоро узакони триумфа си в откриващата част.

Във втория сет международният №36 продължи да бъде по-активният от двамата тенисисти, търсейки бърза развръзка в разиграванията. Със своя легендарен форхенд италианецът непрестанно принуждаваше съперника да отстъпва обратно, което подкрепя Беретини в това още веднъж да поеме самодейността в мача и да запише пет следващи гейма в своя актив, с цел да дублира преднината си в общия резултат.

Третата част по никакъв метод не се различаваше от предходния сет, защото италианецът продължи с безпогрешната си игра както на сервис, по този начин и на ретур, заради което първите точки за пробив не закъсняха. Макар да опази паритета до 2:2, Юмбер не съумя да спре стремежа на някогашния №6, който още веднъж влезе в серия от пет следващи гейма и по този начин доближи до крайния триумф.

Berrettini is all business.
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР