Матео Беретини изрази увереност, че е способен да победи Рафаел

...
Матео Беретини изрази увереност, че е способен да победи Рафаел
Коментари Харесай

Беретини: Сигурен съм, че мога да победя Надал


Матео Беретини изрази убеденост, че е кадърен да победи Рафаел Надал в идния им конфликт на Australian Open. Двамата ще се изправят един против различен на полуфинал на шампионат от Големия шлем за повторно, откакто испанецът победи в три сета на US Open 2019 година В изявление за Corriere dello Sport международният №7 разяснява и какво значи за него фактът, че стана първият италианец, достигал до полуфиналите на Откритото състезание на Австралия.

На въпроса дали е вярвал, че на този стадий от кариерата си към този момент ще е достигал до полуфинал на три от шампионатите от Големия шлем, римлянинът отговори „Преди полуфинала на US Open през 2019 година в никакъв случай не бях считал, че мога да стигна толкоз надалеч. Не, че не имах вяра в себе си, само че просто настройката ми постоянно е била да мисля единствено за идващия ден и идващия мач. Не съм от тези хора, които още при започване на професионалната си кариера си слагат за цел спечелването на купа от Големия шлем. При мен обстановката в никакъв случай не е била такава. Дори когато Роджър Федерер ме унищожи на осминафинала на Уимбълдън, бях благополучен от постигнатото, въпреки към този момент да бях почнал да се стремя към по-високи резултати. Когато за пръв път се класирах на полуфинал на Големия шлем, единствената ми мисъл беше, че желая да го направя още веднъж и да стигна още по-далеч. За това обаче е належащо да се трудиш настойчиво всеки ден“.

Беретини бе запитан и дали е бил сюрпризиран от метода, по който се промени съотношението на силите в петия сет на мача му против Гаел Монфис.

„Не бих споделил, че бях сюрпризиран, защото се усещах доста добре и играех с доста сила. Нагласата ми беше изцяло друга спрямо предходните четири сета. Дори когато изоставах в резултата при неговите подавания, продължавах да съм спокоен, защото от ден на ден усещах, че атмосферата в мача се е трансформирала. През цялото време бях сигурен, че в случай че изгубя, ще бъде поради мои неточности. Нагласата ми беше доста положителна, до момента в който неговата, най-малко доколкото виждах, не беше такава. Това беше главният фактор, който наклони везните в моя полза“.

Световният №7 разяснява историческото за италианския тенис значение на вчерашния си успех. Той стана първият представител на своята татковина, достигал до полуфинал на Australian Open.

„Това е нещо, което ме прави доста горделив. Не мисля, че ще бъде пресилено, в случай че кажа, че написах част от историята на италианския тенис. Ние сме една от най-великите народи в този спорт. Имали сме доста велики първенци и за мен е същинска чест да имам опцията да сътворявам нови славни истории за почитателите вкъщи. Чувствам голяма горделивост, въпреки че нормално мисля за сходни неща едвам след шампионатите. Усещам любовта на цяла Италия, на всички фенове на тениса и най-много на фамилията ми. Израснах пред очите на тези хора и всички са изумени от нещата, които съм постигнал“.

Финалистът от Уимбълдън разяснява и жестовете си към трибуните след края на вчерашния мач. „Нямам нищо срещу публиката да е срещу мен. Когато играеш против хора като Гаел, това е изцяло обикновено, защото той е страховит човек и е доста известен измежду почитателите. Случвало ми се е и на US Open и тогава също не ме притесняваше. За мен казусът е неподобаващото държание на някои хора, които приказват нелепости или крещят сред първи и втори сервис, както и тъкмо преди ударите. Това не е по никакъв начин прелестно. Когато споделих на съдията за това, се почувствах необичайно, защото не обичам да се занимавам с такива неща. В Рим непрекъснато споделям на феновете да мълчат по време на разиграванията. Ясно е, че не е допустимо да контролираш всички, само че можеш да направиш това, което зависи от теб“ – съобщи Беретини.

Първата ракета на Италия показа и упованията си за идния полуфинален конфликт с Рафаел Надал.

„Този мач ще бъде невероятна опция за мен. Рафа е състезател, който няма потребност от показване. Да играя още веднъж против него на полуфинал на Големия шлем две години и половина след последния ни сходен конфликт е нещо ужасно. Гледал съм го по малкия екран и съм го подкрепял толкоз доста пъти, а в този момент ще излезем един против различен на Rod Laver Arena. Това е сбъдната фантазия. Въпреки всичко това обаче желая да печеля този мач и съм сигурен, че мога да го направя. Фактът, че за трети път съм на полуфинал на шампионат от Големия шлем, е доказателство, че владея нужните качества. Това обаче не ми е задоволително. Искам да стигна още по-далеч“ – приключи Беретини.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР