Матео Беретини изрази оптимизъм относно тазгодишното си представяне в Индиън

...
Матео Беретини изрази оптимизъм относно тазгодишното си представяне в Индиън
Коментари Харесай

Беретини: Мога за пръв път да се представя силно в Индиън Уелс


Матео Беретини изрази оптимизъм по отношение на тазгодишното си показване в Индиън Уелс. Снощи италианецът стартира сполучливо присъединяване си в Калифорния, въпреки да загуби сет против квалификанта Холгер Руне. Това бе едвам втората му победа в „Рая на тениса“, само че все пак международният №6 бе безапелационен, че чака с оптимизъм идващия си дуел.

Италианецът, който в края на февруари се отдръпна от шампионата в Акапулко поради травма, бе запитан какво е здравословното му положение сега. „За благополучие се усещам добре. С екипа ми свършихме доста работа през последните седмици. Резултатите от проучванията бяха доста положителни. Оказа се, че няма скъсване. Много съм благополучен, че още веднъж съм здрав и съм на корта. Надявам се това да продължи“.

Беретини разкри и кои съгласно него са били основните фактори за триумфа му против Руне.

„Очаквах сложен мач по доста аргументи. Една от тях е, че не играх доста след Australian Open поради травма. Относно Холгер, той несъмнено е един от най-перспективните млади играчи в тура. Няма по какъв начин да знаеш по какъв начин ще се чувстваш след завръщане от травма, само че ударите и сервисът ми бяха на равнище. Енергията ми беше на приливи и отливи, само че това е изцяло обикновено за такива обстановки и го чаках. Холгер е сложен конкурент, защото се движи доста добре по корта и има мощен форхенд“.

„Мисля, че тази година мога да се показва мощно тук, въпреки в предишното да не съм успявал да го сторя. В момента съм в комплицирана обстановка. Имам потребност да натрупам игрова процедура, а в резултат на това ще си възвърна увереността“ – добави финалистът от Уимбълдън.

Тазгодишното присъединяване в Индиън Уелс е четвърто в кариерата на Беретини, като досега най-хубавото му класиране в шампионата е трети кръг през 2021 година Първата ракета на Италия разяснява и характерните условия в „Рая на тениса“.

„Тук постоянно се играе мъчно. Това е един от най-тежките шампионати във връзка с атмосферните условия. Топките са доста бързи първоначално, само че с напредването на мача стартират да ти се костват все по-големи и по-тежки. Това обаче е отвън контрола на играчите и е нещо, към което би трябвало да се приспособяваме. Понякога топката има лично мнение и няма какво да създадем. Трябва да придобиеш нюх за такива условия, само че това също е нещо, което идва с игровата практика“ – приключи международният №6.

В идната фаза Беретини ще се изправи против Лойд Харис.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР