Матео Беретини и Гаел Монфис изиграха един от най-качествените двубои

...
Матео Беретини и Гаел Монфис изиграха един от най-качествените двубои
Коментари Харесай

Италианска хегемония: Беретини сломи Монфис в петсетов трилър и очаква Надал на 1/2-финал!

Матео Беретини и Гаел Монфис изиграха един от най-качествените дуели на тазгодишния Аустрелиън Оупън, които предложи купища обрати и мощни страсти, само че в последна сметка италианецът сподели по-здрави нерви и се класира за дебютен полуфинал в Мелбърн - 6:4 6:4 3:6 3:6 6:2. По този метод Беретини си обезпечи конфликт с Рафаел Надал, който ще се организира в петъчния ден и ще дефинира един от финалистите в конкуренцията.

Монфис стартира на добре познатото си високо движение, което постановяваше през целия шампионат, и публиката се наслаждения на неговите свръхзвукови форхенди, само че последователно мощта на Беретини взе връх и французинът се оказа в отбранителна позиция. Ветеранът отстъпваше от ден на ден обратно от главната линия и се поставяше на процедура в невъзможни позиции в разиграванията, въпреки че показваше присъщия си изумителен атлетизъм. Това оказа помощ на италианеца да реализира пробив за 3:2, който задържа до последно и се поздрави с триумфа в първия сет.

Втората част ни предложи един от геймовете на шампионата, когато Беретини трябваше да мине през 10 равенства и общо три точки за пробив, единствено че постоянно можеше да разчита на първия си сервис в сериозните моменти и римлянинът се измъкна от тежкото състояние, което го накара да нададе мощен зов на облекчение. Монфис пък изглеждаше тотално отпаднал и му трябваше от ден на ден време да възвърне дишането си сред точките, до момента в който международният номер 7 преливаше от убеденост и непрекъснато усилваше завършващите удари на своята сметка, като напълно скоро задатъкът му се повиши на 2:0 елементи.

Man on a mission.
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР