Матео Беретини е един от най-бързоразвиващите се играчи през последните

...
Матео Беретини е един от най-бързоразвиващите се играчи през последните
Коментари Харесай

Муратоглу: Нямам идея дали Беретини знае къде отива топката, когато удари бекхенд

Матео Беретини е един от най-бързоразвиващите се играчи през последните три сезона и с лекост си проправи място в топ 10 на света, откъдето след това не е излизал в никакъв случай до момента. Италианецът разполага с ясно изразени оръжия в играта си, само че пробойните също по този начин не липсват, а топ експертът Патрик Муратоглу приказва тъкмо за слабите звена в представянето на международния номер 6, като ето какво тъкмо показа един от най-известните тенис треньори:

" Беретини е човек с голяма религия в личните си качества и постоянно се бори до последно. Когато го следих по време на Аустрелиън Оупън, то забелязах тъкмо тази шампионска линия у него, а точно отхвърли да одобри загубата. Въпросният вид мислене разрешава на Матео да потисне слабите си страни, визирайки най-много бекхенда. Този удар е голяма уязвимост в тениса на италианеца и го слага в доста тежко състояние, когато се изправя против топ играчите.

Все отново Беретини разполага с чудесно тактическо мислене и е усъвършенствал слайса си, с чиято помощ държи топката доста ниско над мрежата. Така състезателят не разрешава на съперниците му да го нападна толкоз постоянно. Спомням си изявите на Матео в демонстративната конкуренция UTS, когато го следих от трибуните на няколко пъти и видях големия контрастност сред мощния му форхенд и извънредно неуверен противоположен удар. Честно казано имах чувството, че той няма никаква визия къде ще се приземи топката, откакто извърши бекхенд " - приключи Муратоглу.

Източник: Tennis World USA

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР