Матео Беретини е един от играчите, които ще загубят най-много

...
Матео Беретини е един от играчите, които ще загубят най-много
Коментари Харесай

Беретини: Не съм съгласен с решението на ATP да отнеме точките от Уимбълдън


Матео Беретини е един от играчите, които ще изгубят най-вече от решението на ATP да отнеме точките на Уимбълдън. То бе подбудено от отхвърли на шампионата да допусне тенисисти от Русия или Беларус в тазгодишните си издания.

Италианецът стигна до финала през 2021 година, с което си проработи 1200 точки:

„Трудно е да се одобри тази обстановка. Първо поради хората, които страдат в Украйна. Второ – в моя съответен случая е комплицирано, защото играх добре преди година на трева и няма значение какъв брой добре ще се показва през тази – сигурно ще изгубя позиции в класирането,“ разяснява проблема Беретини.

Той има да пази и трофей в Куинс, който му донесе още 500 точки. Така той може само да загуби точки до края на сезона на трева.

„Не считам, че това е почтено. Ако ранкингът работи обикновено, колкото по-добре и повече играеш, толкоз по-добро е класирането ти. Това бе отнето през тази година и не съм склонен с решението.“

Според него то е трябвало да бъде взето след полемики с играчите:

„Може би попитайте нас. Никой не се свърза с играчите, никой не изиска мнението ни – мисля, че не би трябвало да се работи по този начин.“

„Може би би трябвало да създадем нещо, с цел да избегнем сходни обстановки, тъй като считам, че това е най-значимото решение, което ATP взима в последните 20 години. Но сме тук – борим се, играем.“

Матео се завърна на корта с трофей в Щутгарт, откакто отсъства в продължение на месеци след първата интервенция в кариерата си.

„Щастлив съм, че още веднъж съм в Тура, че завоювах първия шампионат на трева за годината. И съм доста благополучен, че съм още веднъж тук в Куинс,“ добави той.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР