Матео Беретини беше разгромен при дебютния си мач за трева

...
Матео Беретини беше разгромен при дебютния си мач за трева
Коментари Харесай

Беретини: Прекарах много дни, плачейки в леглото; щях да се подпиша с кръвта си, за да играя

Матео Беретини беше победен при дебютния си мач за трева на сезона, вземайки едвам пет гейма против Лоренцо Сонего в Щутгарт, а самият Сонего показа, че не е благополучен от успеха, тъй като му е мъчително да вижда негов толкоз непосредствен другар в сходно положение.

Впоследствие Беретини реши да не пази купата си в Куинс и дойде без никаква игрова процедура на Уимбълдън, като упованията към него на процедура бяха нулеви. Бившият финалист обаче още на старта загатна, че е назад в топ форма и взе реванш от своя съотечественик на старта, а след това не загуби нито един сет в конфликтите си с Алекс Де Минор и Александър Зверев.

Някогашният номер 6 пък не скри голямата си наслада от триумфите си все още на " свещената трева " и призна, че до неотдавна се е намирал в доста тежък персонален интервал:

" Прекарах доста дни в леглото, плачейки, тъй като не можех да играя. Тъжно е, само че е истина. Липсваше ми да бъда на корта и да се състезавам. Точно поради това, то няма никакво значение, че съм играл в пет следващи дни. Щях да се подпиша с кръвта си, в случай че преди няколко седмици някой ми беше предложил да се намирам в сходна обстановка. Всички мои близки знаят по какъв начин се усещах и през какво прекосих психически. Изживяното тук до момента е извънредно особено и намирам спомагателна вътрешна сила с всеки един минал ден. 

Публиката е невероятна и съм доста признателен за поддръжката, която получавам. Доскоро просто лежах и мислех за всички травми и пропуснати шампионати. Бях налегнат напълно от горест и почтено казано мислех, че не съм подготвен да вземам участие на Уимбълдън, само че си споделих по какъв начин не мога да продължава повече по същия метод и би трябвало да се опитам да играя. Изглежда това място излъчва някаква магия, тъй като няма никакво значение какъв брой съм изтощен на идващия ден и просто се любувам на момента. Преди одобрявах всичко това за даденост, само че към този момент правя оценка дребните неща " - описа италианецът в последното си изявление на корта.

Източник: Sportskeeda

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР