Матео Беретини бе разочарован, но не и изненадан от играта

...
Матео Беретини бе разочарован, но не и изненадан от играта
Коментари Харесай

Беретини: Не съжалявам, че играх срещу Канада


Матео Беретини бе отчаян, само че не и сюрпризиран от играта си във вчерашния конфликт с Канада на полуфинала за Купа „ Дейвис “. Световният №16 бе оповестил, че ще пропусне шампионата поради контузия, само че ще пътува до Малага, с цел да окаже морална поддръжка на тима. Вчера обаче римлянинът изненадващо се появи в състава за решаващия мач на двойки.

Присъствието му обаче не оказа помощ на „ адзурите “ и те не съумяха да достигнато до първия си край в шампионата от 1998 година насам.

„ Дадох всичко от себе си. По метода, по който съотборниците ми играха през седмицата, мисля, че си проличава какъв брой доста значи този шампионат за нас. Така че когато Филипо Воландри ми сподели да положа старания, с цел да бъда подготвен, се вложих оптимално. Не съм на най-хубавото си равнище, само че чаках, че това може да се случи. Оставих сърцето си на корта, само че за жалост не беше задоволително. Много е мъчително, само че дадох всичко от себе си “ – сподели миналогодишният финалист от Уимбълдън на конференцията след дуела.

Беретини не бе играл от средата на октомври, когато получи травма в крайници на ATP 250 шампионата в Неапол. Въпреки болката италианецът стигна до финала, където обаче отстъпи пред своя съотечественик Лоренцо Музети.

„ В момента ми е мъчно да слага безапелационна оценка за сезона си. Предвид всички компликации, през които прекосих, считам, че годината не беше неприятна във връзка с резултатите. Претърпях интервенция на ръката, след което се завърнах по необикновен метод. Впоследствие обаче се заразих с Covid-19 и пропуснах най-важния за мен шампионат. Това беше голям удар, защото тъкмо преди Уимбълдън навлязох в прелестна форма. Положих съществени старания да бъда оптимист и да остана положителен, само че всичко това е доста изтощително от психическа позиция “.

„ Не скърбя, че играх против Канада, защото преценихме, че това е в полза на тима. Очевидно е, че ми се желае мачът да се беше развил по различен метод, само че все пак съм горделив от метода, по който се показах “ – приключи Беретини.

Римлянинът ще стартира идващия сезон с присъединяване в дебютното издание на United Cup. Италия е в ситуираната в Бризбън група E дружно с Бразилия и Норвегия. Освен Беретини в състава на „ адзурите “ са още Лоренцо Музети, Лука Вавазори, Марко Бортолоти, Мартина Тревизан, Лучия Брондзети, Камила Росатело и Нурия Бранкачо.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР