Матео Беретини бе изправен до стената и бе близо до

...
Матео Беретини бе изправен до стената и бе близо до
Коментари Харесай

Беретини преодоля болката за първи финал у дома


Матео Беретини бе изправен до стената и бе покрай това да се откаже в полуфинала си против Макензи Макдоналд, само че непримиримият му дух му оказа помощ да доближи до обрата, а с това и до първо присъединяване на АТР край в родината си.

След 2 часа и 27 минути на корта Беретини подвигна победоносно ръце след крайното 3-6, 7-6(2), 6-3. Може би ненадейно за мнозина, само че това го праща и на първия му въобще АТР край на хард.

Успехът пристигна ненадейно мъчно, а в един миг изглеждаше и неосъществим, защото през целия мач италианецът имаше проблем с крайници си. Ходилото му бе с мазоли, които затрудняваха доста придвижването му, което направи задачата му против мощно играещия американец доста сложна.

След края на мача Беретини даже разкри, че от екипа му са го призовавали да се откаже и да не рискува здравето си, само че той е бил твърдо решен да доиграе мача с цената на всичко.

Двубоят стартира с пет следващи гейма за Макдоналд, а даже трите по-късно на Беретини не можеха да прикрият дискомфортна, който поставеният под №2 изпитваше.

Това, което се промени във втория сет бе процентът на вкаран първи сервис. Този факт усъвършенства доста възможностите на Матео, който стартира да печели подаванията си по-лесно. В същото време и Макдоналд стартира да бърка по-често. На два пъти Беретини повеждаше с пробив, само че и в двата случая американецът се връщаше в резултата, употребявайки прелестни ретури на втори сервис на противника.

В последна сметка се стигна до тайбрек, в който нападателната и смела игра на Беретини се отплати.

В решителния сет двамата печелеха подаванията си до 3-3, когато два бекхенда в мрежата на Макдоналд донесоха преимуществото за противника му. В края и американецът получи травма, поради която даже в един миг при 3-5 сервира изпод. Двубоят приключи още в същия гейм след втория мачбол на италианеца.

На край той чака спечелилия от мача сред сънародника си Лоренцо Музети и сърбина Миомир Кецманович.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР