Матео Баретини се класира за финала на турнира от Големия

...
Матео Баретини се класира за финала на турнира от Големия
Коментари Харесай

Матео Баретини се класира за финал на Уимбълдън и пренаписа италианската история в тениса

Матео Баретини се класира за финала на шампионата от Големия шлем " Уимбълдън ", откакто победи в четири сета Хуберт Хуркач с 6:3, 6:0, 6:7(3) и 6:4 за 2 часа и 39 минути игра.

Така Беретини ще се изправи против спечелилия от другия полуфинал на конкуренцията в Лондон, който е сред Новак Джокович и Денис Шаповалов.

Италианецът стартира по-уверено дуела и проби два пъти противника си в първия сет и още три пъти във втория, с цел да се приближи на един сет от успеха. Хуркач изравни играта в третата част, в която нямаше нито една опция за пробив и разумно се стигна до тайбрек, в който полякът бе по-солиден и се наложи със 7-3. В четвъртия сет още веднъж Беретини доминираше и не даде късмет за пробив на противника си, като от своя страна взе подаването му един път, с цел да стигне до крайния триумф след два часа и 36 минути игра.

С триумфа си Беретини се класира за първия си край на шампионат от Големия шлем. Той се трансформира и в първия представител на Италия, който доближава до мача за купата на свещените кортове в Лондон. До момента най-хубавото му достижение бе полуфинал в US Open през 2019 година.
 Джокович доближи с лекост до полуфиналите на
Джокович доближи с лекост до полуфиналите на " Уимбълдън "

Чиста победа над Мартон Фучович с 3:0 сета
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР