Математиката е най-трудният предмет за учениците от V до X

...
Математиката е най-трудният предмет за учениците от V до X
Коментари Харесай

Точните науки препъват малките ученици, големите - не виждат ползата

Математиката е най-трудният предмет за учениците от V до X клас. По-малките дефинират като комплицирани също историята и географията, а по-големите - физиката и химията. Това демонстрират резултатите от електронна анкета измежду учениците, проведена от Министерството на образованието и науката (МОН) по отношение на прегледа на образователните стратегии от I до X клас.

В изследването непринудено и анонимно са взели участие 5200 деца, оповестиха от просветителното ведомство. 2184 от интервюираните възпитаници са достигнати посредством директна преписка с ученическите препоръки в учебните заведения, а 3016 са се присъединили в изследването с помощта на Националния съвет на децата към Държавната организация за протекция на детето.

Учениците са оценили степента на компликация за научаване на материалите обособените предмети, нуждата и смисъла от добитото познание, практическата му употреба и метода на преподаване.
 МОН предостатъчно от новите умения на младежите, само че пазарът на труда не ги употребявал
МОН предостатъчно от новите умения на младежите, само че пазарът на труда не ги употребявал

Проучване на Организацията за икономическо сътрудничество и раз ни слага в първите 20%

Най-смислена за петокласниците и шестокласниците е дисциплината " Човекът и природата ". За най-сложна одобряват математиката. Смятат, че тя развива мисленето, не са уверени, че ще им е потребна в живота. Трудно одобряват прехода разделянето на " Човекът и обществото " към двата обособени образователни предмета " География " и " История ", което съгласно МОН приказва за нужда от усилване на синхрона в образователните стратегии сред двете дисциплини в тези класове.

Подобен проблем има в VII клас при разделянето на " Човекът и природата " на " Химия " и " Физика ".

От просветителното министерство считат, че вложенията в основаване на STEM кабинети, плановото образование и работата в групи могат да оказват помощ за превъзмогване на тези компликации.

Голяма част от гимназистите (VIII-X клас) не осъзнават практическата изгода от знанията по математика, български език и литература и физика. Те смятат за значими и потребни географията и непознатите езици. Младежите с триумф под доста добър 5.20 по-трудно схващат смисъла на изучаваното в учебно заведение.
 Денков: Децата доста постоянно не схващат за какво учат едно или друго нещо
Денков: Децата доста постоянно не схващат за какво учат едно или друго нещо

Няма задоволително време за асимилиране на уменията, които оказват помощ за осъществяване в живота

Учениците от първи гимназиален стадий най-често желаят материалът да бъде представян посредством на практика образци и действителни житейски обстановки. Нужно им е и повече време за извършения, изключително по математика.

Гимназистите признават опитите на своите учители да показват материала по разнороден метод, с цел да бъде общопризнат по-добре, в това число посредством потребление на просветителни платформи. Също като по-малките обаче и те регистрират като сериозен недостиг неналичието на работа в групи и незадоволителното време за схващане и затвърждаване на новите познания. Учениците рядко са ангажирани в планови действия по предмети с огромен брой часове като български език и литература и математика. Почти всички регистрират, че са нужни повече извършения.

Работни групи към МОН преглеждат образователните стратегии по всички общообразователни предмети, изучавани от I до X клас , като се изследват мненията на учители, възпитаници и родители.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР