Математикът проф. Николай Витанов публикува в страницата си във Facebook

...
Математикът проф. Николай Витанов публикува в страницата си във Facebook
Коментари Харесай

Проф. Витанов: Внимавайте в Гърция!

Математикът проф. Николай Витанов разгласява в страницата си във Фейсбук къса информация за пандемията за 12 юли 2022 година "

Ето какво написа:

Най-напред, както постоянно: който счита, че тази информация, която давам, не е потребна или е подправена, да не я чете. Игнорирайте я, тя не е за вас. Тя е за тези, които считат, че е потребна.

Сега всъщност.

Както постоянно, първо пандемията, след това войната.

Караме по технологията за оценка и прогнози, както всеки ден.

Това са числата. Ако ви е еднакво, не го четете.

Сценарият " Синьо лято “ се чака да е постоянен до равнище на 14-дневната заболеваемост 150 на 100 000. В момента 14-дневната заболеваемост е 127.39 на 100 000. " Синьо лято “ е постоянен. Ден 57-ти. Очакванията са сюжетът да няма проблеми със стабилността до 15 юли. Знаете – проектът бе Синьо лято да е постоянен 60 дни. Ще бъде.

Лятната вълница си напредва.

Проверка на обстановката с пандемията през днешния ден

1. ОТКЪДЕ МОЖЕ ДА СИ ВНЕСЕТЕ НЕЩО? От Гърция и западна Европа. В Германия да вземем за пример през вчерашния ден новите случаи са 150 000. Там модифицираният Омикрон си бушува. Внасяме си.

2. Общата конюнктура - Модифицирания Омикрон не съумява да възпламени дифузното разпространяване И по този начин към този момент 102 дни след края на изключителната епидемиологична конюнктура.

Да забележим числовите доказателства за това.

3. Базовото репродуктивно число - през днешния ден е 0.56.

Очаква се да стартира да пораства и бързо да отиде в региона към 1.00.

Под 1.00 е, значи болестта се свива. Очакванията са цифрата бавно да надмине 1.00.

3. Проверката за суперпожар - няма суперпожар. За да има, би трябвало да има дифузно разпространие.

Да забележим няколко контролни чисълца за през днешния ден от показателя на дифузното разпространяване

За страната - 0.28

София-град - 0.34

Пловдив - 0.29

Бургас - 0.36

Варна - 0.33

По южните граници

Благоевград - 0.20

Кърджали - 0.45

Смолян - 0.29

Хасково - 0.26

Ямбол – 0.25

Знаем си:

1. Критична стойност за запалване на дифузно разпространяване - 1.00

2. Над 1.00 - дифузно разпространяване

3. Под 1.00 - дифузната разпространяване стопира или напълно го няма.

Днес, както се очакваше - няма проблеми. Индексите са надалеч под 1, няма дифузно разпространяване.

За страната, показателят е към 4 пъти под сериозната стойност. Засега, аргументи за безпокойствие няма. Но би трябвало да сме деликатни. Посоката на цената на показателя е – нагоре.

Тук общоприетото предизвестие – като надхвърлим 1000 нови случая дневно, добре е да сте с нараснало внимание и да избягвате места, където се събират доста хора за дълго време. Надхвърлихме 1000 случая наден. Тръгваме към 2000 случая дневно. Пазете се към този момент, изключително в огромните градове, където има доста хора, събрани на едно място.

Планът за блокиране на разпространяването на модифицирания Омикрон посредством прекъсване на дифузното разпространяване работи. Вече 102 дни. Да забележим какъв брой ще издържи. Планът беше да издържи 100 дни след рухването на изключителната епидемиологична конюнктура. ИЗДЪРЖА. ПРЕДСКАЗАНИЕТО съдебна експертиза СБЪДНА. Юрдеците реват. Това било, това било. Давайте предсказания за 100 дни напред. Има такива, които могат да вършат предсказания, тъй като имат методология и такива, които не могат да вършат предсказания. Вие, юрдечета мои, не можете да вършиме предсказания. Остава ви да ревете и да съскате против тия, които могат. И да ревете и да съскате – все тая. Няма да прикриете обстоятелството, че не можете да вършиме предсказания.

Какво ни споделят показателите. Индекса за страната е към 4 пъти под сериозната стойност. Има муден напредък на стойностите на показателя в огромните градове. Очаква се обстановката бавно да се утежнява. По южната граница има покачване. Импорта пораства. Това се очакваше.

По морето

Виждате какво е по морето. Варна – към 3 пъти под сериозната стойност, Бургас – към 3 пъти под сериозната стойност. Стойността за Добрич е 0.36. Тук – към 3 пъти под сериозната стойност.

Спокойно е. Писах ви – юли ще почне умерено. Така и става. До средата на юли ще е умерено. После отново ще е умерено – ще има много случаи, само че здравната система се чака да издържи и лечебните заведения да не се изпълнят.

За сведение - показателите в още няколко области

София-област - 0.29

Стара Загора - 0.25

Шумен - 0.18

Търговище - 0.22

Велико Търново –0.13

Карам по азбучен ред, по 5 области всеки ден.

Както виждате, към този момент проблеми няма. Обстановката вътре в страната, където са по-малките области, е спокойна. Индексите бавно порастват, само че още са 3-4 пъти под сериозните стойност, а във Велико Търново – съвсем 8 пъти под сериозната стойност. Няма дифузно разпространяване на вируса. Никъде из страната. Това е добре.

Караме нататък.

3. Проверка за препълненост на лечебните заведения. ТОВА Е ВАЖНО. Има ли претъпкани лечебни заведения? Няма. Нещата са под надзор. Заетостта на леглата е десетки пъти под оптималния потенциал.

Очакванията са да стартира леко повишение на заетостта. Но заетостта е толкоз ниска, че не се чакат проблеми освен за тази седмица, само че и доникъде на месеца, че и до края на месеца, че и до края на лятото.

Хайде и тук малко цифри.

Текуща претовареност интензивни кревати Заетост за дестабилизация на " Празни лечебни заведения “ - 33 500

Текуща претовареност неинтензивни кревати Заетост за дестабилизация на " Празни лечебни заведения “ - 456 5000

Глезя ви. " Синьо лято “ още е постоянен, а аз ви споделям по кое време ще се дестабилизира сюжетът, който ще пристигна след него. Да знаете какво да желаете от тези, които ще дойдат след мен – да могат да гледат 3 сюжета напред в бъдещето. Виждате – не сме стигнали и 10% от заетостта при която ще се дестабилизира " Празни лечебни заведения “. Отдавна съм ви писал – не се чака и да я стигнем тази претовареност до края на август.

" Празни лечебни заведения “ няма да се дестабилизира да края на лятото. От вас се желае успокоение и невъзмутимо да се пазите с цел да не си лепнете Ковида. Може и да протича по-леко, само че не знаете що за хронични заболявания може да ви се задействат след това. Тъй, че пазете се. Господ е наш човек, подава ни ръка да изкараме умерено лято. Но в кошарата няма да ни вкара. От нас си зависи.

4. Проверка за цялостен локдаун. Какво беше това цялостен локдаун? Сценарий " Синьо лято " е постоянен. Никакъв локдаун не се чака. Държим по този начин и няма да има проблеми. Като пристигна " Празни лечебни заведения “ отново няма да има локдаун. Тъй, че, умерено. Никой няма да ви затваря. " Празни лечебни заведения “ постоянен – няма локдаун.

5. Проверка на смъртността. Сведена е до едноцифрено число дневно. Смъртността до края на непоклатимост на Синьо лято и на Празни лечебни заведения ще е ниска.

6. Заключение от инспекцията - и през днешния ден, 102 дни след отпадането на изключителната епидемиологична конюнктура, обстановката е спокойна. Сценарий " Синьото лято " още е постоянен, здравната система се оправя с проблемите, задачата - лятото да е умерено, от ден на ден се реализира.

Дифузното разпространяване към този момент е добре угасено.

Прогнозата я знаете- това ще продължи. Юли върви умерено, както се и очакваше. Спокойствието се чака да продължи, " Синьо лято “ ще се дестабилизира, само че лечебните заведения няма да се изпълнят.

ВНИМАВАЙТЕ В ГЪРЦИЯ.

7. Днес – прогнозната карта за 14-дневната заболеваемост. картата на риска. Виждате – типична лятна картина с предстояща по-голяма заболеваемосст по морето поради скупчването на хора и около София-град поради почивките в Гърция и ваканцията на гурбетчиите. Червеното се чака да пораства бавно на повърхност.

С ДВЕ ДУМИ

1. ЛЯТНА ВЪЛНИЦА Е ТУК. ОБСТАНОВКАТА Е СПОКОЙНА, ТЪЙ КАТО ВЪЛНИЦАТА Я ОЧАКВАХМЕ И ПРЕДУПРЕДИХМЕ НАВРЕМЕ

2. ПРИ НАД 1000 НОВИ СЛУЧАЯ НА ДЕН Е ДОБРЕ ДА съдебна техническа експертиза С ПОВИШЕНО ВНИМАНИЕ. СЛУЧИ съдебна експертиза ВЕЧЕ - ВНИММАВАЙТЕ.

3. ЗАСЕГА ПРИЧИНИ ЗА БЕЗПОКОЙСТВО НЯМА.

4. ТРЪГВАМЕ ОТ МНОГО НИСКА БАЗА. НЯМА ДИФУЗНО РАЗПРОСТРАНЕНИЕ. ЗАТОВА БРОЯТ НА СЛУЧАИТЕ У НАС Е МНОГО ПО-МАЛЪК ОТ БРОЯ НА СЛУЧАИТЕ В ДРУГИ СТРАНИ. ВНИМАВАЙТЕ КАТО ХОДИТЕ В ЧУЖБИНА!
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР