Математикът проф. Николай Витанов даде кратка информация за оперативната обстановка

...
Математикът проф. Николай Витанов даде кратка информация за оперативната обстановка
Коментари Харесай

Проф. Витанов: Ако трябва, вкъщи в уиски ще плувам, но ще ви науча, че прогнозите ми са добри

Математикът проф. Николай Витанов даде къса информация за оперативната конюнктура за България във връзка с пандемията COVID-19 за 12 юли 2021 година в профила си в обществената мрежа. Той сподели и карта на страната с рисковите области. Ето какво написа той в персоналния си фейсбук профил:

" Кратка информация за оперативната конюнктура за България във връзка с пандемията COVID-19 за 12 юли 2021 година Обстановката в България продължава да е спокойна, което се и очакваше. На 14-дневната планирана карта единствено 1 област остава в жълто.

Приближаваме компактно до точката на шарана. Това е добре. Базовото репродуктивно число през днешния ден е 0.988. Според упованията е (а те са да е сред 0.9 и 1). Продължава свиването на обсега на болестта, темпът се забавя обаче. Очаква се рухване под 8 000 дейни случая, посока - надолу, кретаме към 7 500.
 Ръст в броя на новите случаи на COVID-19, по-малко от 100 души са на интензивно лекуване Ръст в броя на новите случаи на COVID-19, по-малко от 100 души са на интензивно лекуване
Броят на новите случаи на коронавирус се усили и като безусловно число, и като %. 83 са новооткритите случаи за 12 юл...



Индикаторите за промяна на тренда имат ниски стойности. Този за София-град е към 35 пъти под сериозната стойност. По морето и Варна и Бургас са добре - там индикатроите са над 40 пъти под сериозната стойност. Който е там - приятна отмора, вируса няма да ви я скапе.

В страната ситуацията също е спокойна. В Русе, Шумен и Плевен знаците за промяна на тренда са над 100 пъти под сериозната стойност. Рекордът през днешния ден е при Кюстендил, където знакът е над 1000 пъти под сериозната стойност. С други думи, делта разновидността си чопли, само че още не се е закрепил. Обаче към този момент сполучливо бори остарялата британска версия на вируса. Ще спра към този момент дотук.

Тези, които се осмелиха да се заловен на бас поради прогнозата ми кой ще завоюва Европийското по футбол, да подготвят бутилките. Няма да ви ги амнистирам към този момент. Ако би трябвало, у дома в уиски ще плавам, само че ще ви науча, че прогнозите ми са положителни. Това е смешка, несъмнено, само че шегата е за плуването. Бутилките - започвам да си ги групирам. Желая приятна отмора, сполучлив ден и вирусът да ви заобикаля ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР