Математикът проф. Михаил Константинов направи прогноза поред БНТ за разпределението

...
Математикът проф. Михаил Константинов направи прогноза поред БНТ за разпределението
Коментари Харесай

Проф. Константинов подреди депутатите в следващия парламент

Математикът проф. Михаил Константинов направи прогноза подред Българска национална телевизия за разпределението на депутатите в идващия парламент след изборите на 9-и юни. Според него ГЕРБ-СДС ще имат 70 депутати, а ПП-ДБ, Движение за права и свободи и " Възраждане " - по 40 народни представители. За Българска социалистическа партия математикът " дава " 30 депутати, а за Има Такъв Народ - 20. Той обаче не изключва в Народното събрание да влязат и още 2 обединения - на Вили Лилков и на различната левица на Мая Манолова.

Константинов допусна, че може да се направи ръководещо болшинство от тройна коалиция сред ГЕРБ, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ. По думите му от ПП-ДБ са създали всичко допустимо през последните месеци, с цел да понижат резултата си. " Полувлизането в Шенген е обидно за България, а конституционните им промени са глупави. Никой не стана да ги похвали. Това, че сме по-богати, е справедлив развой и не може да се приписва на един или на различен. За страдание обаче неравенството у нас е потресаващо. Истинските хора, които страдат, не излизат от у дома и са обидно небогати. Те не се разхождат по жълтите павета ", сподели още Константинов.

Според него, за следващ път да гласоподават ще излязат единствено към 40% от имащите право на глас Той разяснява още идеята на евродепутата Иво Христов от през вчерашния ден за президентска република. Според него, сходен модел няма по какъв начин да се случи у нас, колкото и хората да не харесват партиите си, показвайки го на изборите.

фотография: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР