Математикът от БАН проф. Николай Витанов публикува своя прогноза за

...
Математикът от БАН проф. Николай Витанов публикува своя прогноза за
Коментари Харесай

Витанов с прогноза за Коледа: Кой ще спечели в битката между COVID-19 и грипа 

Математикът от Българска академия на науките проф. Николай Витанов разгласява своя прогноза за развиването на вълната от COVID-19 до Коледните празници. 

„ Върви изясняване на връзките сред Ковида и други вируси . Очакванията са това в допълнение да забави разпространяването на Ковида през есенно-зимния интервал за 1 месец. Това няма да разреши на вълната да се вдигне високо. До коледните празници. Здравната система се чака да се оправи ”, счита математикът.  

По думите му борбата сред COVID-19 и грипа даже води до леко намаление на заболеваемостта. И през ноември се чака лечебните заведения да не се изпълнят, предвижда Витанов .  

“14-дневната заболеваемост през днешния ден е 119.24 на 100 000. Пак спад тук. Грипът забавя Ковида . Очакваното закъснение е 1 месец, което значи, че Ковид вълната няма да има време да се вдигне високо, тъй че да да има огромни проблеми в здравната система и да не скапе Коледните празници ”. Това пресмята математикът и поучава: „ Пази се народе и си стягай бавно Коледните празници ”.  

“Базовото репродуктивно число през днешния ден е 1.06. Над 1.00 е. Разширяване на болестта. Ковидът не се дава и грипът не е задоволително мощен , с цел да го тръшне бързо. Отиваме на упования излаз от битката Ковид-грип за тази година - тази зима никой от тях няма да тръшне другия ”. Така Витанов разказва алегорично обстановката. 

И още от разбора му на борбата сред COVID-19 и грипа: “Индексите на дифузното разпространяване поспаднаха, само че не отидоха към нула. Грипът тази година се показва по-добре спрямо предходните две, когато беше отвят от Ковида. Тази година грипът забави Ковида, само че не можа да го тръшне. Очаква се съсъществуване на двата вируса, което е добре за нас и за мен – сюжетът Празни лечебни заведения ” ще си остане постоянен и през ноември, не се чака да имаме проблеми с коледните празници ”, предвижда математикът.   

И заключва: „ Просто се пазете и внимавайте. Спокойно, ще минем през есенно-зимната вълна . Ковидът отслабва – в предните години разкарваше грипа за нула време, в този момент към този момент не може да се оправи така бързо. Оставете атовете Ковид и Грип да се ритат. Пазете се, не се навирайте, където се ритат ”.  
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР