Математикът от БАН Николай Витанов предупреди, че от Гърция може

...
Математикът от БАН Николай Витанов предупреди, че от Гърция може
Коментари Харесай

Николай Витанов: От Гърция може да дойде нов вариант на Омикрон

Математикът от Българска академия на науките Николай Витанов предизвести, че от Гърция може да пристигна нова разновидност разновидността Омикрон на COVID-19, заяви Дарик.

" Моментът тук е необикновен и би трябвало да сме деликатни. Времето на мощния спад на броя нови случаи дневно свършва, оттук насетне се чакат флуктуации на броя на случаи на фона на обща наклонност към по-слаб спад. Наблюдаваме какво става в Гърция, тъй като оттова може да пристигна новият вид на Омикрона и това да докара до увеличение на броя на случаите ", предвижда той.

Витанов счита, че в случай че случаите спадат и падат под 1500 и продължава да падат към 1000 и по-малко дневно, дифузното разпространяване на Омикрона угасва.

" Новият вид на Омикрона не съумява да го възпламени още веднъж (основен сценарий) или го възпламенява, само че не съумява да го разгори (и това е възможно) и по този начин минаваме нагледно казано метър без мощно повишение на броя нови случаи дневно ", показва той.

Броят на новите случаи не се движи бързо към спад по посока 1500 дневно, написа Витанов в своя Фейсбук профил.

Той също по този начин предвижда, че задържим ли под 1000 случая дневно, вероятността да се оправим с модифицирания Омикрон е доста огромна.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР