Математикът Николай Витанов написа на страницата си във Facebook прогнозата

...
Математикът Николай Витанов написа на страницата си във Facebook прогнозата
Коментари Харесай

Витанов с прогноза за продължителността на войната в Украйна

Математикът Николай Витанов написа на страницата си във Фейсбук прогнозата си за войната в Украйна. По думите му тя няма да бъде къса.

Ето какво счита той:

1. Какво писах - войната няма да е къса. Писах ви за 3 месеца. И още - оценка за 45 000 убити съветски бойци.

Нали това писах. И ето - месец 1, украинската агитация приказва за 15 000 руснаци. Сещаме се за Бисмарк и лъжите около войната и заключаваме, че Витанов е надценил опциите на украинската войска - в случай че го карат по този начин, няма да могат да убият 45 000 руснаци за 3 месеца. Излиза, че съм очаквал повече от украинската войска.

Процесите, свързани с техническото и психическото изкривяване вървят с цялостна мощ.

2. Техническото изкривяване.

Срокове - през вчерашния ден ви накарах да сметнете нещо и отговорът е 3 седмици. След 3 седмици, в случай че няма огромни оръжейни доставки от запад, украинската войска ще е механически пречупена и каквото остане боеспособно ще е на западния бряг на Днепър или обкръжено в Харков и Днепропетровск (който по никакъв начин не е дребен град).

3. Психическото изкривяване.

Тук става забавно. Мариупол е на практика високомерен. Тежък душевен удар. Трябва да се компансира. Как? Със известия за триумфи около Киев и Николаев. Тук се сещаме за Бисмарк, лъжите и войната и чакаме да забележим. Щото то и свръхмодерният съветски транспортен съд беше потънал, пък се оказа, че ни прибутват фалшив с пламнал американски боен транспортен съд нейде до американска база в южните морета.

Ами руснаците, те не послъгват ли бе Витанов. Послъгват и те послъгват. Няма спор тука. Затова Витанов гледа единствено доказани данни.

4. По фронтовете. Основното тук е, че фронтовата линия е доста дълга и руснаците ще се опитат да я съкратят, с цел да могат да концентрират повече механически средства на единица дължина от фронта. Плочка едно от доминото - Мариупол. Какво писа Витанов - едните няма да се предадат, другите ще срутен града. Тая плочка се е засилила да падне и ще падне. Плочка 2 от доминото - украинската формация около Краматорск. Тая дето в този момент трябваще да е нападнала Донбас през март. 70 000 индивида. Не е малко - това е 2 пъти персоналният състав на настоящата българска войска и много по-добре въоръжена. Хич няма да е елементарно да се разпарчедоса. 1 месец може да има боеве там. То почва да наподобява на Курската дъга, единствено дето дъгата е обърната и заплахата украинската формация за бъде заклещена, е напълно действителна. Защо украинците не отстъпват. Защото руснаците ще съкратят доста фронта и техническото им предимство ще почне бързо да топи украинската войска. Тъй, че, упованията са за свирепи сражения там след рухването на Мариупол. Там ще се реши ориста на Харков. Както апропо стана и при Курската дъга през 1943 година

Това е ситуацията. Бавно и безмилостно идва моментът, в който количествените промени ще преминат в качествени.

Интерпретирайте си го както желаете. Лейте усеща каквито желаете. Не тук обаче. Тук е място за механически разбор.

За да е ясно какво става. А по какъв начин ще го гарнирате с усеща, към този момент си е ваша работа. По добре, вместо да крякате, идете се запишете добровлци. Като ви виждам какъв брой сте крякащите и пишещите рецензии за Витанов, ще има за 2-3 корпуса и съветската войска ще изпита усложнения. То има за 2-3 корпуса, само че доброволци ще идат двама - трима. Ще громим руснаците, но във Facebook. А в случай че не дай си боже, сигнат дотук, първи ще се наведем да им служим. И ще им кажем да арестуват Витанов, несъмнено. Щото бил споделил, че и те, руснаците, послъгват. Тъй, де, знаем се.

Хайде стига за през днешния ден.

Желая здраве и триумфи и дано вирусът да ви заобикаля. И войната да ви заобикаля. "

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР