Математикът на бившия Национален оперативен щаб за борбас коронавируса у

...
Математикът на бившия Национален оперативен щаб за борбас коронавируса у
Коментари Харесай

Проф. Николай Витанов цитира басня: Докато има прости юрдеци, ще има и сити крокодили

Математикът на някогашния Национален действен щаб за борбас ковид у нас проф Николай Витанов написа следващия си пост във фейсбук по отношение на обстановката с пандемията. В него той успокоява хората, че няма от какво да се опасяват по празниците, само че въпреки всичко би трябвало да са деликатни и да съблюдават ограниченията. Витанов цитира и баснята за юрдеците, крокодила и бухала.

Ето какво разгласява професорът:

" Днес нямах желание да пиша - празници са въпреки всичко. Но летят въпроси по разнообразни канали за данните от през вчерашния ден.  За да не давам отговор на всеки поотделно, взех решение да напиша следното.
1. СПОКОЙНО - това към момента не е от Омикрона. Повечето случаи и смъртните случаи са неотразени в системата случаи от по-малки лечебни заведения. 
2. Преди да продължа, ви напомням баснята за юрдеците, крокодила и бухала.
ЮРДЕЦИТЕ, КРОКОДИЛЪТ И БУХАЛЪТ
Имало едно време едно езеро, в което на воля си плували разнообразни птици. Риба ловили там и добре си живеели. Не щеш ли, в езерото се появил крокодил и започнах да яде птиците. 
Птиците били доста и изначало не забелязвали, че няколко от тях изчезват дневно. Пръв забелязал това бухалът. И по-късно наблюдаване, схванал и повода. И предизвестил:
- Пернати мои събратя, в езерото има крокодил, внимавайте, пазете се, може да ви изяде.
Повечето птици взели предизвестието насериозно и почнали да се пазят. Крокодилът успявал да хване някои от тях, само че сполуката му не била огромна. Не по този начин обаче била работата при юрдеците. Като чули предизвестието, юрдеците незабавно крякнали:
- Ти ли ще ни кажеш, бе, бухал трагичен. Ние сме юрдеци, нас крокодил не може да ни изяде.
-Махай се отсам, бухал подкупен. Нашите юрдешки осведомителни канали споделиха, че крокодил няма.
-Съд, съд за бухала. Плаши нежните ни юрдешки душици. Да го набием този грозник. Да го убием този простак. Не може той да се мери с нашия голям юрдешки разум и с нашата гигантска юрдешка хубост.
И така нататък. И траяли юрдеците да се плуват из езерото. Бухалът гледал картинката от едно високо дърво на брега. Крокодилът също бил удовлетворен и живял решето пресито до дълбока напреднала възраст.
Какъв е изводът благи деца. Докато има елементарни юрдеци, ще има и сити крокодили. Умът и интелигентността на всички бухали взети дружно не могат да компенсират безграничната юрдешка дивотия.
3. Случаите на Омикрон към момента не са доста в България. Но вчерашното число на броя на новите случаи следва да ви покаже, какво се задава. Напомням ви прогнозите ми, направени преди повече от месец:
а) Омикронът няма да ни скапе празниците. Няма. Утре е 31-ви декември. Омикронът закъсня съдбовно с цел да направи тук пакостите, които прави в Западна Европа и Гърция. Прогнозата се извършва пред очите ви.
б) Проблемите ни ще стартират след празниците и изключително след Ивановден. Тогава се чака:
- Омикронът да е регистриран в България.
- Да стартира да се бори за доминация с Делта разновидността.
- Да отвее Делта разновидността за 2-3 седмици по предварителни калкулации на основата на данни от други страни.
Мисля, че юрдешките викове във връзка с системата ми за ранно предизвестие е време да престанат. Тази система работи надеждно при предните 4 талази, сработи и в този момент. Много пъти съм писал - това е системата на разузнаването. Официално удостоверение за навлизането на Омикрон ще пристигна, нагледно казано от системата на Генералния щаб - Националния център по заразни и паразитни заболявания. Може да продължите да крещите отсреща ми - няма проблем. Но знайте, че в Сун Дзъ има цяла глава, отдадена на разузнаването и на отношението към тези хора. Коренно друго е в сравнение с тук. Затова Китай е голям, а България спрямо него е с размерите на юрдек. Същото е и със Съединените щати - и те са голяма страна. За Русия и нейното разузнаване - сами си знаете. 
4. Не си мислете, че нямам калкулации какъв брой ще е висока вълната и по кое време ще е пикът и. Усещате, че не ги споделям, с цел да не ви скапва празниците. Официалната ми позиция я знаете - очаквам да мине една седмица след Ивановден, с цел да имам задоволително статистика за България и да мога да сложа верните параметри в стратегиите. Но занапред да знаете - с голяма възможност тази вълна най-сетне ще сбъдне фантазиите на някои мои сътрудници.
5. Накрая - посрещнете си умерено Новата година. Омикронът няма да скапе празниците. Спазвайте обикновените ограничения. Най-важното е да сте здрави. Не е добре, човек да е болен. Не е добре човек да заразява други, правейки се на воин. 
  БЪДИ ЧОВЕК, НЕ БЪДИ ЮРДЕК.
Желая ви радостно посрещане на Новата година. И дано вирусът да ви заобикаля ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР