Математическа катастрофа ли са резултатите от седми клас?"Това е ситуацията

...
Математическа катастрофа ли са резултатите от седми клас?"Това е ситуацията
Коментари Харесай

Диян Стаматов: Ситуацията е тъжна, математическа катастрофа за учениците!

Математическа злополука ли са резултатите от седми клас?

"Това е обстановката към сегашния миг - тъжна, математическа злополука за учениците, които сега приключват седми клас. Не би трябвало да забравяме, че това е най-важният изпит за нашата просветителна система. Държавните зрелостни изпити имат напълно друга цел, техният смисъл е радикално друг ", сподели шефът на 119-то училищеДиян Стаматов в София в студиото на.

По думите му ориста на децата в България се дефинира от тези външни оценения в седми клас.

"Преди години - 2016 година, беше въведена системата за точковото оценяване. Причината беше елементарна, това беше годината, в която 40% от учениците имаха двойки. За жал, влизайки в гимназия, тяхната подготовка по математика ще остане нестабилна, да не каже негативна, тъй като няма по какъв начин да бъде наваксано нещо, което е пропуснато в 7-годишен интервал ", добави Стаматов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Според него бързо би трябвало да се актуализират образователните стратегии.

"Това е злополука в бъдеще време за цялата ни страна въобще. Необходимо е часовете по математика да се покачат. На колектива предложих да увеличим часовете по математика с час, час и половина. И това ще го създадем за 7 клас. Това е най-трудният предмет. А идващото нещо е актуализация на учебниците, те би трябвало доста бързо да бъдат редактирани, с цел да са ясни за самите възпитаници ", безапелационен е той.

Стаматов показа, че търсят учители по български език, математика, осведомителни технологии и британски.

"Темповете на същинските промени в междинното обучение са доста мудни. През миналите 12 месеца нямаше ефикасни промени в просветителната система. За огромно страдание те би трябвало да бъдат наваксани в идващите 12 месеца с доста по-бързи темпове ", акцентира шефът на 119-то учебно заведение.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР