Матчата все повече се разпространява из българските ширини. Това е

...
Матчата все повече се разпространява из българските ширини. Това е
Коментари Харесай

Матчата ТОПИ килограми и замества перфектно кафето

Матчата от ден на ден се популяризира из българските ширини. Това е обичаен японски чай, който укрепва здравето и оказва помощ за поддържането на обикновено тегло. Всъщност тя се употребява още от преди епохи – първите данни са от 13 в., като до ден сегашен японците даже са основали специфична чаена гала. 

Ние можем да използваме матчата и без церемонии, като я прибавяме във всичко, в последно време наклонността е даже прибавянето на матча към обичаното лате.
Матчата съставлява доста стрити листа от самото растение, на което се дължи и зеленият ѝ цвят.

Ползи от матчата

Матчата е извънредно потребна и почитана в японската просвета, а един от факторите по тази причина е, че тя спомага за битката със затлъстяването. Съдържа извънредно доста антиоксиданти и напълно умерено можем да я причислим към суперхраните.

Тя е богата и на кофеин, което я прави превъзходен заместител на кафето, за тези които се стремят да го заобикалят. Плюс е, че няма неговите резултати като обостряне на нервността, трептене, повишение кръвното налягане и други

Матчата е добра напитка и за спортуващите. Според някои проучвания, хората, които одобряват матча преди подготовка, са по-активни и изгарят до 25% повече мазнини и 40% повече калории. Супер, нали?
Още една изгода на напитката от матча е, че тя съдържа аминокиселината Л-теанин, която успокоява мозъка, понижава равнищата на стрес и отпуска организма, само че без да вреди на мотивацията за работа. Напротив, по този метод даже ускоряваме концентрацията и креативната активност.

Чаят от матча спомага и за еластичността на кожата, като се включва в анти-ейдж процесите, както и спомага за успокояването на разнообразни раздразнения и кожни проблеми.
Пригответе си веган матча лате удома с няколко лесни стъпки
Когато на открито е студено, все по-често посягаме към топлите питиета, с цел да си осигурим доза прелестно, топло чувство от вътрешната страна. А в случай че напитка...

Лате с матча

Както казахме, наклонност е матча латето, тъй че ви предоставяме една рецепта, посредством която можете да си го приготвите сами у дома.
Необходими артикули:
•    90 мл мляко по желание – ядково, оризово, животинско;
•    2 г зелен чай матча;
•    Вода;
•    Подсладител – мед, захар, стевия и други по избор;
•    Бъркалка;
•    Мерителна лъжичка;
•    Подходяща чашка или купа.

Как да приготвим?

Започваме със зеления чай матча, като слагаме двете лъжички в купичката или чашката. През това време затопляме водата и сипваме към чая към 30 мл. Започваме да разрушаваме до приемането на хомогенна примес с пяна. След това, настрана затопляме млякото и прибавяме към него определения подсладител, разбъркваме до образуването на лека пяна. 

След като сме подготвени с обособените съставни елементи, прибавяме млякото към купичката с чая, разбъркваме и сме подготвени. Може даже да добавите лед, в случай че го приготвяте в горещите летни дни, както и ванилия за повече мирис.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР