Матайс де Лихт ще се присъедини към новите си съотборници

...
Матайс де Лихт ще се присъедини към новите си съотборници
Коментари Харесай

Матайс де Лихт лети за САЩ утре

Матайс де Лихт ще се причисли към новите си съотборници от Байерн (Мюнхен) във вторник в Съединени американски щати откакто прехвърлянето му от Ювентус в немския първенец се реализира.

Очаква се 22-годишният централен бранител да дойде в Мюнхен по-късно през днешния ден, с цел да премине медицински проби и да подпише контракта си. Според информациите, контрактът му ще бъде за пет сезона.

Тимът на Байерн отпътува за Вашингтон по-рано през днешния ден, само че в случай че всичко се развие по проект Матайс де Лихт ще може да последва баварците още на следващия ден. С гранда от Мюнхен не отпътува полузащитникът Леон Горецка, който има проблеми с коляното.

Де Лихт подписа с Ювентус през 2019 година, а актуалният му договор е до 2024-а. Засега двата клуба не са оповестили публично прехвърлянето на нидерландеца.

Треньорският щаб на Байерн Мюнхен разпорежда огромни очаквания на бранителя да се трансформира в един от водачите на тима, написа организация ДПА. Той е последното съществено попълнение на първенците в Бунеслигата откакто по-рано през лятото клубът притегли Садио Мане от Ливърпул. Трансферът би трябвало да понижи и напрежението върху спортния шеф Хасан Салихамиджич във връзка селекцията на тима.

Старши треньорът Юлиан Нагелсман пък ще би трябвало да намерения по какъв начин ще наподобява съставът в офанзива след раздялата с Роберт Левандовски.

Президентът на Байерн Херберт Хайнер обаче увери, че с идването на Мане и удължаването на контракта на Серж Гнабри, не се чакат основни проблеми в нахлуване.

" Много сме щастливи. Имаме мощен състав, а и подписахме с извънреден нов футболист в офанзива в лицето на Садио Мане ", съобщи Хайнер.

Футболистите на Байерн ще останат една седмица в Съединени американски щати и ще изиграят две контроли преди да се завърнат в Германия за първия си формален мач за сезона. Той ще бъде на 30 юли против Република България Лайпциг в конфликт за Суперкупата на Германия.

" Мисля, че ще сме много заети - на терена и отвън него. Ще натрупаме доста усещания ", сподели Томас Мюлер, а капитанът на отбора Мануел Нойер съобщи: " Това е като малко премеждие за нас, а и открива нови хоризонти. "
 Директор на Байерн намигна на Хари Кейн
Директор на Байерн намигна на Хари Кейн

Изпълнителният шеф Оливър Кан направи забавен коментар за един от най-често споменаваните нападатели
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР