Матарела даде указания на Драги да започне диалог с депутатите,

...
Матарела даде указания на Драги да започне диалог с депутатите,
Коментари Харесай

Италианският президент не прие оставката на премиера Марио Драги

Матарела даде инструкции на Драги да стартира разговор с депутатите, с цел да бъде открит излаз на политическата рецесия

Италианският президент Серджо Матарела не одобри оставката на премиера Марио Драги, съобщи Франс прес, като се базира на изказване от през днешния ден на канцеларията на Матарела, оповестява.

Матарела даде инструкции на Драги да стартира разговор с депутатите, с цел да бъде открит излаз на политическата рецесия, основана от решението на Движение "Пет звезди " да бойкотира днешния избор на доверие в Народното събрание.

Отказът на Матарела да одобри оставката на Драги на доктрина значи, че Драги в този момент ще би трябвало да образува нова коалиция, евентуално без присъединяване на Движение "Пет звезди ", което е в спор с премиера по отношение на италианската политика във връзка с Русия, отбелязва ДПА.

По-рано през днешния ден министър председателят Драги разгласи, че ще подаде оставка, откакто Движение "Пет звезди ", която е част от ръководещата в Италия коалиция, бойкотира вота на доверие, съобщи Ройтерс, като се базира на изказване на държавното управление.

Драги посочи, че ще връчи оставката си на президента Серджо Матарела довечера.

"(Парламентарното) болшинство на националното единение, което поддържаше това държавно управление от основаването му, към този момент го няма ", аргументира своето решение той, представен от Асошиейтед прес.

Италианското държавно управление завоюва през днешния ден избор на доверие в Народното събрание. Гласуването обаче бе бойкотирано от Движение "Пет звезди " - една от обединенията от ръководещата коалиция.

"Този ход "беше доста важен от политическа позиция " ", сподели Драги, представен от Ройтерс.

Вотът на доверие хвърли светлина върху напрежението, съществуващо в държавното управление на Драги в миг, в който партиите от обединението се приготвят да се изправят едни против други на националните избори, които се чака да бъдат създадени до началото на идната 2023 година.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР