Мата Хари ще се появи и ни чакат големи циркове.

...
Мата Хари ще се появи и ни чакат големи циркове.
Коментари Харесай

Иван Бакалов: Идат големи циркове с Борисов

" Мата Хари ще се появи и ни чакат огромни циркове. Тя не е единствено една. Смартфоните се пазят някъде ", предвижда журналистът Иван Бакалов в предаването (О)позиция на " Сега ".

" Т.нар. петорна прокурорска експертиза на фотосите с кюлчетата и пачките е просто пиар трик, на който да се радват тежките почитатели на Борисов. Уж Брюксел споделил, че фотосите са манипулирани и тук папагалските медии незабавно го подхванаха. За хората е транспарантно и ясно ", означи Бакалов.

Неговият уебсайт E-vestnik дружно с Атанас Чобанов от " Бивол " направиха още преди 2 години цифрова експертиза.

" Снимките са правени в продължение на 3 години. Ползвани са разнообразни смарт телефони и евентуално са ги снимали разнообразни дами. Има опити да се промени датата на фотосите и на една от тях със спящия Борисов е заменена резолюцията. Вдигнах ги 1600 %, тогава се вижда пиксел по пиксел. Какви са тези специалисти на прокуратурата, които споделят, че фотосите не са оригинал?! Тези хора живеят в аналоговата ера. В цифровата снимка няма разбиране оригинал и копие. Там всичко е оригинал. 32 години съм преподавал пресфотожурналистика в Софийския университет. Прокуратурата не споделя каква методика е употребена. Експертизата не е петорна, а петима анонимни нещо са правили ", описа Бакалов и добави, " че и самият Борисов не е отричал в никакъв случай, че фотосите са същински.

" Вижда се и обичаният му револвер, с който не се разделя още като беше основен секретар. Той смени няколко пъти версията си, пред " Франкфуртер алгемайне " твърдеше, че някой е внесъл пачките, кюлчетата и револвера. Как минава револвер през защитата на НСО?! Някой проверява ли това? Всъщност следствие няма ", уточни Иван Бакалов.
Журналистът изясни, че на фотосите се вижда, че количеството на пачките се усилва и понижава. В един миг в чекмеджето има над 2 милиона евро в купюри по 500 евро. " И това се недекларирани приходи, за които Борисов би трябвало да бъде разследван. Даже не загатвам другите му приходи, за които се приказва ", означи Бакалов, представен от novini.bg.

За тези две години прокуратурата не го е потърсила като един от получателите на фотосите. Когато Бойко Рашков пое Министерство на вътрешните работи, е бил извикан в националната полиция, където дал пояснения. " Живеем в незаконна страна, в която прокуратурата обслужва престъпността. Това е ", заключи журналистът, който в петък, 15 юни, е поканен в парламентарната комисия по корупцията. Поканен е и основният прокурор Гешев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР