Масуд Шоджаей и Ехсан Хаджсафи бяха изгонени от националния отбор

...
Масуд Шоджаей и Ехсан Хаджсафи бяха изгонени от националния отбор
Коментари Харесай

Иран изгони двама футболисти от националния. Играли срещу израелци в Лига Европа

Масуд Шоджаей и Ехсан Хаджсафи бяха изгонени от националния тим по футбол на Иран. Причината е, че двамата са взели присъединяване в срещата от предварителните кръгове на Лига Европа на техния клубен отбор " Паниониос " против " Макаби " Тел Авив.

" Шоджайе и Хаджсафи повече нямат място в националния тим на Иран. Те минаха границата! Да играеш против представители на един противен режим е безусловно недопустимо за нашия народ ", изясни решението на иранската федерация заместник-министърът на спорта Мохамед Реза Даварзани.

Двамата пропуснаха гостуването на гръцкия тим в Израел, само че облякоха екипите си за реванша като домакини. За постъпката си в първия мач двамата бяха санкционирани от " Паниониос ".

Това обаче не трогна иранската федерация. Действията ѝ бяха утвърдени от иранската власт.

" Да се съгласиш да играеш против спортисти на режим, който не е дал на човечеството нищо друго с изключение на окупация, убийства, експанзия и изменничество, е пренебрежение към правата на хиляди мъченици и на всички, разселени и наранени от ционисткия режим ", съобщи Хосеин Нагахи Хосейни, представител на комисията по външна политика на иранския парламент.

Шоджайе и Хаджсафи, които имат надлежно по 70 и 85 мача за Иран, пък получиха поддръжка от голям брой почитатели в обществените мрежи, както и от външният министър на Израел. Той съобщи, че двамата осъдени са разчупили табуто.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР