Мастурбацията помага на жените да се облекчат от стреса и

...
Мастурбацията помага на жените да се облекчат от стреса и
Коментари Харесай

Сексолог изброи предимствата на женската мастурбация

Мастурбацията оказва помощ на дамите да се облекчат от напрежението и да опознаят по-добре тялото си, съобщи урологът Александър Любенников. Той и фамилният сексолог Светлана Кузнецова изброиха преимуществата на женската мастурбация пред Lenta.ru.
Лекарят сподели, че след осъществяване на изследване в Германия с присъединяване на няколкостотин дами, станало известно, че 94,5% от тях са мастурбирали най-малко един път в живота си. Средната възраст на първата мастурбация е 14 години.
Всяка четвърта жена мастурбира два или три пъти седмично (26,8%), също толкоз - един път седмично (26,3%). Почти всички дами (91,5%) оповестяват, че мастурбират и по време на връзки. Тези, които не вършат това, са признали, че въобще не изпитват полово предпочитание или считат секса за активност за двойка.
Мастурбацията при дамите е постоянно срещана. Позволява им да облекчат половото напрежение, да се провиснал, да облекчат напрежението, което може да се отдаде на позитивните аспекти на процеса. В допълнение, мастурбацията разрешава на дамите да опознаят тялото си, да изследват и одобряват гениталиите си, което е значимо за образуването на естествени полови връзки в двойката.
Ако обаче мастурбацията стане дезадаптивна, т.е. употребява се вид на мастурбация, който не може да бъде заимствуван с сътрудник, тогава това може да докара до неспособност за реализиране на оргазъм по време на сексуален акт, предизвести лекарят. В този случай би трябвало да потърсите помощ от сексолози, които благодарение на лечебни техники поправят обстановката.
Сексологът Кузнецова обясни, че мастурбацията, от една страна, учи дамите да се забавляват, въпреки това, неадаптивната мастурбация (особено със секс играчки) кара доста хора да мислят: за какво ми е необходим сътрудник?
Наистина, за мъжа е мъчно да повтори в секса с ръце, език или фрикции това, което реализира вибраторът. Това е реалност, даденост.
По време на секс доста дами се любуват на навлизане, само че не доближават до оргазъм. Това се случва, тъй като в съзнанието им има конфигурация: приятни чувства могат да се получат единствено от стимулация на клитора, продължи Кузнецова. По време на мастурбация дамата може просто да „ разсъни “ вътрешните си ерогенни зони, да превключи мозъка си. След това тя получава опция да получи същите ярки усещания с сътрудник.
„ Ако желаете да изпитате наслаждение с сътрудник, би трябвало да придвижите неадаптивната мастурбация в двойки “, заключи тя.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР