Мастурбацията е естествена дейност, която всеки човек извършва, независимо дали

...
Мастурбацията е естествена дейност, която всеки човек извършва, независимо дали
Коментари Харесай

За вредите и ползите от мастурбацията

Мастурбацията е естествена активност, която всеки човек прави, без значение дали е привързан, или не. Самозадоволяването може да има както изгоди, по този начин и негативи за нашия организъм според от някои фактори. То бива изследвано до ден сегашен и през днешния ден ще ви споделим едни от най-откроените изводи, до които доближават експертите в сферата:
Мастурбацията има антистрес резултат и спомага за потушаване на болката
Всяка активност, която е обвързвана по някакъв метод със половия акт, подтиква отделянето на хормона на щастието - ендорфин, написа actualno.com. Неговото освобождение има позитивен резултат и облекчава напрежението, покачва настроението, намалява болката, депресията и отрицателните положения. Дори да нямате сътрудник до себе си, който да ви помогне, мастурбацията е чудесно средство, с което да повлияете на напрежението.

Самозадоволяването при дамите усъвършенства качеството на съня, облекчава признаците на менструация, постменопауза и други

Понижава рисковете от развиване на ракови кафези

Според проучване се заключава, че мастурбацията може да служи като предварителна защита от рак на простата. Чрез нея мъжете по-лесно изхвърлят токсичните субстанции от тялото си, които са натрупвани в урогениталния тракт. Според експертите работили по това проучване, мастурбацията 5 или над 5 пъти седмично намалява равнищата на токсините, което правопропорционално намалява и рисковете от рак на простата с цяла една трета.

Разбира се, те не са не запомнили и за самозадоволяването при нежния пол - маструбацията при дамите спомага на организма по-лесно да преборва появили се инфекции на пикочните пътища.

Отчужденост от интимните сътрудници
Казахме, че всяка страна си има две монети и е време да ви покажем и отрицателната страна на мастурбацията. Тя може да се употребява като средство, посредством което да заобикаляме интимността с други хора и да потушаваме желанието за сексуален контакт посредством самозадоволяване.

Мастурбирането може да повлияе и на психическото положение на човек - прекомерното самозадоволяване може да сътвори усеща на раздразнителност, тревога, студенина. В доста от следените случаи пациентите не желаят да беседват с други хора, защото и по този метод са задоволително удовлетворени от живота си.

Самозадоволяването може да придобие други измерения и да докара и до физически пострадвания и натъртвания, в случай че прекаляваме с опитите или натиска.

Трябва да съумеем да балансираме самозадоволяването и интимните контакти с близките, с цел да не доближаваме до сходни крайности. Все отново добре е да се придържаме до мастурбацията до избрана граница - с цел да се възползваме от позитивните ѝ резултати, а не да допуснем да се трансформира във тип проблем.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР