Маститият наркотрафикант и знаков бандит Емил Първанов – Ембака, също

...
Маститият наркотрафикант и знаков бандит Емил Първанов – Ембака, също
Коментари Харесай

Освободиха тайно от затвора трафиканта Ембака

Маститият наркотрафикант и знаков престъпник Емил Първанов – Ембака, също е излязъл скрито и предварително от пандиза като тартора на Наглите Прокопи Културиста. Припомняме, че бандитът от Сандански излежаваше 10-годишна присъда за ликвидиране с камък на охранителя на строителен обект на Автомагистрала „ Струма “ Николай Чивиев.

 

Той обаче е бил пуснат на независимост още през лятото, откакто подал молба до способените органи, че към този момент е излежал 2/3 от присъдата си, а от съда удовлетворили молбата му за прошка.

 

Емил Първанов – Ембака влезе в пандиза през 2017 година, откакто на 26 май 2015 година умъртви в кърваво меле началника на защитата на пътностроителната компания „ Агромах “ Николай Чивиев.

До ужасяващия случай се стигна, откакто известният в Югозападна България наркотрафикант навлезе с автомобила си в строящ се сектор на Автомагистрала „ Струма “, а Чивиев се опита да го спре.

 

В разразилата се схватка  някогашният френски легионер потроши предното стъкло на автомобила на Ембака с бухалка, а в отговор Първанов строши черепа му с голям камък. Впоследствие Емил Първанов офейка и беше търсен повече от 3 месеца от органите на реда, преди да се съобщи. Ембака прекара 8 месеца в килия в следствения арест, след това беше пуснат под домакински арест, а съдът в Благоевград го осъди на 12 години затвор.

 

На по-горна инстанция обаче присъдата на Ембака беше понижена с 2 години. Той трябваше да  излезе от пандиза през 2025 година, само че през лятото е пуснат предварително на независимост поради положително държание зад решетките.

 

Запознати настояват, че Ембака е платил 100 000 лева за предварителното си излизане от пандиза и че като свободен човек още веднъж е поел трафика на дрога. 50-тодишният разбойник е считан за един от главните трафиканти на кокаин и марихуана, а мълвата гласи, че той управлява няколко оранжерии за лека дрога към родното му село Лешница.

 

Емил Първанов и хората му зареждат с марихуана съвсем целия пазар в София, огромна част от продукцията се разменя за кокаин с трафиканти от Албания, прекарващи стоката си през българо-гръцката граница.

Според оперативни данни на Министерство на вътрешните работи след излизането от пандиза Ембака още веднъж е възвърнал позициите си в наркобизнеса.

 

Дори и откакто влезе в пандиза през 2017 година, Емил Първанов – Ембака, продължи да управлява своята наркоимперия от килията. Разправят, че Ембака е управлявал бизнеса посредством вярната си брачна половинка Десислава, която получавала указания от него в стаята за младоженци към пандиза при свижданията два пъти в месеца.

 

През февруари 2022 година антимафиотите съумяха да нанесат сериозен удар по наркоструктурата на Ембака, откакто спипаха брачната половинка му Деси в миг на договорка с 1.2 кг. кокаин пред фамилното имение в Лещница.

 

Криминалисти осведомени с следствието на случая описват, че в стаята за свиждания към пандиза, където Ембака излежавал присъдата си за убийството на Николай Чивиев, била сложена подслушвателна техника. Така ченгетата научили, че половинката на наркотрафиканта Десислава, би трябвало да посрещне доближения му Андон Янев – Дончо Прицела, който идва с снабдител на кокаин от Велико Търново. Деси трябвало да заплати 170 бона, а против тях да получи 5 кг. кокаин.

 

 

При реализирането на акцията на ГДБОП обаче, антимафиотите откриват единствено 1.1 кг. кокаин, като съгласно осведомени Дончо Прицела съумял да скрие някак си останалите пакети с дрога. Според друга версия, ченгетата просто не запомнили да отчетат правилно иззетото при акцията количество.

 

В последна сметка брачната половинка на Ембака се размина без присъда за присъединяване си в мрежа за трафик на кокаин. Вината пое Дончо Прицела, който към момента чака неоправдателната си присъда. Според версията на Прицела, Десислава, която пътувала с него в колата до личния си дом, не знаела, че в автомобила се транспортира кокаин. Тя била помолена от Прицела да му даде пари назаем и по тази причина влезнала в къщата си, а малко по-късно се върнала с пачките.

 

Ембака по този начин и не бе притеглен като обвинен в този наркопроцес, въпреки точно той да е действителният основател на договорката с кокаина. Твърди се, че от прокуратурата съзнателно не дали като доказателство записа от диалога сред Ембака и жена му, защото се страхували да не избухне величествен скандал, че в затворническите младоженски стаи се инсталират противозаконни подслушвателни устройства.

Инфо: Уикенд, crimesbg.com

Тагове: Емил Първанов – Ембака Николай Чивиев АМ „ Струма “ Андон Янев – Дончо Прицела Десислава наркотрафикант кокаин
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР