Mastercard заяви късно вчера, че е блокирала множество финансови институции

...
Mastercard заяви късно вчера, че е блокирала множество финансови институции
Коментари Харесай

Mastercard блокира финансови институции заради санкциите срещу Русия

Mastercard съобщи късно през вчерашния ден, че е блокирала голям брой финансови институции от платежната си мрежа вследствие на глобите, наложени на Русия поради нахлуването на Москва в Украйна, оповестяват Ройтерс и Военновъздушни сили.

Mastercard ще продължи да работи с финансовите регулаторни органи през идващите дни, се споделя още в изказване на компанията. Тя също по този начин даде обещание да способства с 2 милиона $ за филантропична помощ за бедстващите украинци.

Друга водеща компания за картови разплащания - Visa, също показва, че подхваща дейности, с цел да се подсигурява спазването на глобите и също по този начин ще съблюдава всички спомагателни наказания, които могат да бъдат приложени.

Новината идва, откакто Украйна прикани Mastercard и Visa да блокират транзакции на съветски банки, с цел да окаже спомагателен напън върху съветския режим за дейностите му в Украйна.

Съединени американски щати и техните съдружници на 26 февруари обявиха, че ще подхващат дейности против централната банка на Русия и ще забранят на някои от банките на страната достъп до интернационалната система за заплащания SWIFT, което към този момент стартира да де реализира.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР