Mastercard стартира своя собствена мрежа за разплащания, базирана на блокчейн

...
Mastercard стартира своя собствена мрежа за разплащания, базирана на блокчейн
Коментари Харесай

Mastercard стартира мрежа за разплащания, базирана на блокчейн

Mastercard започва своя лична мрежа за разплащания, основана на блокчейн технология, с цел да даде опция на банките и комерсиалните си сътрудници да правят трансгранични прехвърляния по-бързо и несъмнено.

 Рикардо Сота от Mastercard Labs изяснява по какъв начин работи новият API за Mastercard Blockchain

Блокчейн услугата на Mastercard може да се употребява за изчистване на транзакциите с кредитни карти и премахването на административните задания по прехвърлянията, като за задачата се употребяват “умни” правила за договорите. " Комбинацията от блокчейн технологията, нашата мрежа за транзакции и обвързваните с нея правила подсигурява, че решението ни е несъмнено и елементарно за надзор ", разяснява Кен Мур, изпълнителен вицепрезидент на Mastercard Labs.

Блокчейн е обществена електронна книга - сходна на релационна база данни - която може да бъде споделена намерено сред разнообразни консуматори и основава постоянен запис на транзакциите им, всеки от които е маркиран и обвързван с предходния. Тъй като това е частна мрежа, в платформата на Mastercard е въведен позволителен режим, което значи, че единствено лицата и организациите, упълномощени да вземат участие в дадена транзакция, могат да я видят.

Mastercard е следващата компания за финансови услуги, която разпростира мрежа за трансгранични разплащания, основана на блокчейн технология. Миналата седмица това направи и софтуерният колос IBM. Новата платформа на компанията разрешава електронен продан на 12 разнообразни валути в зоната на Тихоокеанските острови, Австралия, Нова Зеландия и Обединеното кралство.

Блокчейн платформата на Mastercard е интегрирана в платежната мрежа на компанията, която включва 22 000 финансови институции. Търговските клиенти на Mastercard ще могат да се свързват с платформата за транзакции благодарение на API, като по този метод няма да им се постанова да построяват свои лични сървърни възли за споделени счетоводни дневници.


" Когато става въпрос за разплащания, ние желаеме да предоставим на нашите сътрудници опция за избор и еластичност, да се възползват както от към този момент съществуващите, по този начин и от новите способи за осъществяване на финансови транзакции, въз основа на потребностите и условията на своите клиенти ", съобщи още Кен Мур.

В събота Mastercard ще спонсорира Money20/20 Hackathon, като по време на събитието компанията ще отвори Mastercard Blockchain API за участващите разработчици.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР