Mastercard (MA.N) и крипто борсата Binance ще прекратят до 22

...
Mastercard (MA.N) и крипто борсата Binance ще прекратят до 22
Коментари Харесай

Binance и Mastercard прекратяват крипто партньорството си

Mastercard (MA.N) и крипто борсата Binance ще прекратят до 22 септември своите четири начинания за крипто карти в Аржентина, Бразилия, Колумбия и Бахрейн, както удостовери представител на Mastercard в имейл известие в четвъртък.

Крипто картите от Binance разрешават на потребителите да правят транзакции в стандартни валути, като употребяват средствата от своите криптовалутни активи в границите на борсата.

На формалния уеб страница на Mastercard е разказано и съдействието ѝ с други тържища за криптовалути, в това число Gemini. Важно е да се означи, че това решение няма да повлияе на нито един от другите настоящи планове за криптовалутни карти на Mastercard, съгласно изказването на представителя.

В момента Binance се бори с разнообразни правни и регулаторни спънки. През юни регулаторните органи на Съединени американски щати подадоха правосъден иск против борсата за криптовалути и нейния основен изпълнителен шеф Чанпен Джао, потвърждавайки, че работи по “сложна скица ”. Binance твърдо изрази желанието си да се пази пламенно против тези обвинявания.

През април Радж Дамодхаран, началник на крипто и блокчейн отдела на Mastercard, разкри пред Reuters, че компанията интензивно търси спомагателни партньорства в бранша на криптовалутите. Макар че се въздържа да разяснява съответно Binance, той акцентира, че всички картови стратегии се подлагат на задълбочена инспекция и непрестанно наблюдаване.

Въпреки това развиване, представител на Mastercard отхвърли да даде информация за аргументите за прекратяването на програмата на Binance или за самоличността на лицето, взело решението.

Към момента няма неотложен отговор от Binance на изпратената по имейл молба за коментар. По-рано в същия четвъртък акаунтът за поддръжка на клиенти на борсата в X (бивш Twitter) заяви, че картата Binance ще престане да бъде налична за потребителите в Латинска Америка и Близкия изток.

Източни; Reuters

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР